İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Yıldız Tilbe ve tarafların avukatları katıldı, şikayetçi Seyhan Erdağ ise duruşmaya gelmedi. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Yıldız Tilbe, aylık gelirinin 5 bin ila 10 bin TL arasında olduğunu söyledi. Savunması alınan Yıldız Tilbe, albüm tanıtımına ilişkin bir basın toplantısı düzenlediğini belirtti. Toplantıda İbrahim Tatlıses'in saldırıya uğramasına ilişkin, şikayetçi Erdağ'ın soru sorduğunu anlatan Tilbe, şöyle savunma yaptı: "Soruyu cevapsız bırakmadım, 'geçmiş olsun' dediğimi söyledim. Gazeteci, ısrarla aynı soruyu soru sormaya devam etti. Malumunuz, İbrahim Tatlıses kendi programında, 70 milyonun önünde bana hakaret edip programından kovmuştur. Şikayetçi bu nedenle kasıtlı olarak soru yöneltmeye devam etti. Ben susturmak amaçlı, şaka yollu kendisine dava konusu sözü söyledim. Amacım hakaret etmek değildir. Hakaret etmek istesem insanların önünde veya basın toplantısında söylemem. Toplantıdan sonra bir kenara çekip daha ağır ifadeler kullanırdım. Kaldı ki o zaman bunu şaka olarak söylediğimi kendisine ifade ettim. O da kabul etti ancak daha sonradan şikayetçi olmuş.''

Basın toplantısında sarf ettiği sözün bütün televizyon kanallarında yayınlandığını anlatan Tilbe, bu nedenle albüm satışının az olduğunu ileri sürdü. Olayda asıl mağdurun kendisinin olduğunu belirten Tilbe, şikayetçinin gündem oluşturmaya çalıştığını iddia etti. Tilbe, hakkındaki suçlamayı reddederek, beraat istedi.

Şikayetçi Seyhan Erdağ'ın avukatı Aytekin Kaya ise olaydan sonra Yıldız Tilbe'nin bir televizyon programına katıldığını ve burada, ''Söz konusu programda 'Seyhan'dan özür dilemiyorum, o sözün uygun düşenlerinden özür diliyorum' şeklinde konuşmuştur. Müvekkilim, eğer özür dilenmiş olsaydı şikayetçi olmayacaktı.'' dedi. Hakim Gülseren Kaldırım, duruşmaya gelmeyen şikayetçi Seyhan Erdağ'ın bir sonraki celseye zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Yıldız Tilbe hakkında ''hakaret'' suçundan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.