Seçildikten kısa bir süre sonra, kendisine oy veren vermeyen mahalle halkının takdiri ile karşılanan Yıldız Karataş Taşçıoğlu, mahallelinin yeri geldiğinde muhtar babası gibi yeri geldiğinde de muhtar anası gibi oluyor. Yaklaşık 15 bin kişinin yaşadığı mahallede herkesin sorununu çözmek için uğraş veren Mahalle Muhtarı Yıldız Karataş Taşçıoğlu, hemcinslerinin son yolculuklarında yaşadığı sıkıntıyı da çözmek için, Aydın Müftülüğü’ne müracaat ederek Cenaze Yıkması’nı öğrendi. Bayan Muhtar’ın müracaatı üzerine yapılan araştırmada Aydın’da bayan cenaze yıkayıcı sıkıntısı yaşandığı ve birçok bayan cenazenin son yolculuklarında sıkıntı yaşadığı öğrenildi. Bunun üzerine açılan kursu Fatih Mahallesi’nin bayan muhtarı Yıldız hanım ile birlikte yaklaşık 30 bayan katıldı. 
“DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR HER ZAMAN VATANDAŞIN YANINDA”
Muhtarlarının hem canayakın hem de çok maharetli olduğunu belirten Fatih Mahallesi sakinleri, “Yıldız Hanım gerçekten mahallemizin yıldızı gibi. Her zora düşenin yüzüne parlıyor. Şimdi cenaze yıkama kursunu da tamamladı. Artık bundan sonra tam manasıyla ‘Düğün evinin tefcisi, ölü evinin yasçısı’ olacak” diye konuştular. 
Cenaze yıkama kursunu başarı ile bitiren Bayan Muhtar Yıldız Kartaş Taşçıoğlu’nun sertifikasını ise İl Müftüsü Hıdır Bayrak verdi.