27 Eylül"de Kuşadası"nda oynanması gereken Yıldız Fenerspor- Didim Belediyespor Amatör Süper lig maçı erteleme sebebiyle 7 Ekim"e oynanırken, Kuşadası"nda oynanan maçta 27 Eylül"den sonra lisansı çıkarılan ve maçta oynatılan 3 Yıldız Fenerspor"lu futbolcu için Didim Belediyespor Futbol İl Temsilciliğine başvurdu.

İtiraza ilgili bilgiler veren Didim Belediyespor Kulüp Başkanı İzzet Us; “27 Eylül"de oynanması gereken maç 7 Ekimde oynandı. Bu maçta lisansları 27 Eylül"den sonra çıkarılan 3 oyuncu oynatıldı. Futbol Federasyonu talimatı gereğince “Ertelenen müsabakada ertelenen günden sonra çıkartılmış olan lisansı tescil edilmiş sporcu oynayamaz” ibaresi yer almaktadır. Biz bu maçta oynayan 3 oyuncu için İl Temsilci kuruluna itiraz da bulunduk. İl Temsilciler kurulundan lehimize yönelik karar çıkmazsa olayı Tahkime taşıyacağız. Bu çünkü kuralların dışından bir uygulama ve karara göre bizim 3-0 hükmen galip sayılmamız gerekiyor”.dedi.

Didim Belediyespor Kulübü tarafından İl Tertip Komitesine verilen dilekçede şu ifadelere yer verildi; “27/09/ 2009 tarihinde Kuşadası stadından saat 15:00"de fikstüre oynanması gereken Yıldız Fener-Didim Belediyespor süper lig müsabakası tarafınızdan 7 Ekim 2009 tarihine ertelenmiştir. T.F.F Futbol müsabaka talimatının 19.madde ve 2. fıkrası gereği erteleme müsabakalarına ertelenen müsabakanın ertelendiği gün kulüplerde tescilli olan futbolcular ve sahaya girecek kişiler katılabilir denmektedir. Yıldız Fener Kulübü bu maddeyi ihlal ederek 27 Eylül 2009 tarihinden sonra lisans çıkarttıkları oyuncuları esame listesine yazmışlardır. Bu sporcular Göktuğ Gülen lisans tarihi 30 Eylül 2009 Lisans tescil no: 389694, Serkan Çevik lisans tarihi 2 Ekim 2009 lisans tescil no: 357144, ve Uğur Ceyhun Kurteş lisans tarihi 6 Ekim 2009 lisans tescil no:638911 dir. Bu nedenle adı geçen müsabakaya itiraz ediyoruz. Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederiz.” Yazılı başvurusunu ilgili makamlara gönderdiğini belirtti.