Yıldız, beraberindeki heyetle ilk iftarını, Amasya'nın Merzifon ilçesinde bulunan Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik A.Ş Linyit İşletmesi'nde yaklaşık 500 metre derinlikteki kömür ocağında madencilerle yaptı.

Baret takarak madenci kıyafetleri giyen Yıldız'a, kan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, AK Parti Amasya milletvekilleri Avni Erdemir, Naci Bostancı, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Valisi Abdil Celil Öz ve Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu eşlik etti.

Rayda ilerleyen bir araçla yaklaşık 500 metre derinliğe inen Yıldız ve beraberindeki heyet, işçilerden birinin okuduğu akşam ezanının ardından oruçlarını su ve hurma ile açtı.

Ramazan 'ın ilk iftarını yer altında maden işçileri ile yapmak istediklerini ifade adan Yıldız, ''Ramazan'ın bütün kalplerimize şefkati, merhameti, paylaşmayı, bölüşmeyi zengin fakir ayrımı yapmaksızın bütün vatandaşlarımızla beraber bir arada olmayı kalplerimize yerleştirmesini uygun olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Bakan Yıldız, şunları söyledi:

''Ramazan ayı bölgemizdeki istikrarın bir gerekçesi olsun. Oradaki zulüm gören Müslümanların da inşallah kurtuluşuna vesile olsun. Oradaki idarecilerin kalplerine şefkat ve merhamet gelsin ki her gün 200-300 kişinin öldüğü bir ortamın mutlaka suhulete kavuşması lazım. Her şey ekonomi değil, her şey iktisat değil, her şey para değil. Bizim bütün dünyevi ve uhrevi değerlerimizle beraber bütün geleneklerimizle beraber yetişme tarzlarımızla beraber insan olduğumuzu hissetmemiz ve hissettirmemiz lazım.''

Kömürler fakir fukarayı ısıtıyor

Maden ocaklarından çıkarılan kömürden fakir ve fukaranın yararlandığını belirten Yıldız, şunları söyledi:

''Biz eğer evimizde ısınıyorsak bu kömürler dağıtıldığı için ısınıyoruz demektir. Düşünün birinin üşüdüğü ve hiçbir yakacağının olmadığı bir ortamda siz ısınıyorsunuz. Bu içinize siner mi? Buradan çıkan kömür aynı zamanda fakir fukaraya dağıtılan kömür. Yani tabirimi maruz görün kuş sürüsü vurmuş oluyorsunuz. Hayır adına, insanlık adına iyilik adına. Hem buradaki işçi kardeşlerimizin sağlık içinde bu kömürleri çıkarması hem de fakir fukaranın da bu kömürlerden yararlanmasını temin etmiş oluyoruz. Başta bu iradeyi koyan Başbakanımıza minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.''
Yıldız, iftar sonrası maden işçileri ile sohbet etti ve bir süre ocakta yürüdü.