Futbolda temiz eller operasyonu başladı. Dosyanın ağırlığını bilen Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, ismi üzerinde mutabakat olmasına rağmen yeniden aday olmadı, görevinin son 3 ayında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’la hiç konuşmadı. 
 
Futbolda menajermafya- yönetici operasyonunu başlatan isimler ise konuşmalarıyla olayın çözülmesini sağlayan menajer Metin Korkmaz ve Aziz Yıldırım’ın özel kuryesi olduğu iddia edilen Ali Kıratlı oldu. 
 
İkilinin telefon konuşmaları, yapılan fiziki ve teknik takip tüm karanlık işleri ortaya çıkardı. Beş aydır teknik takip altına alınan şüpheliler arasında 10 milyonluk para trafiği tesbit edildi. Polisin elinde bu şike iddialarıyla ilgili telefon kayıtlarının yanında fotoğraf ve kamera görüntüleri de bulunuyor.
 
Dikkat çeken takip
Futbolun “Ak Pazar”ına giden yolda ilk adımlar Mart 2010’da başladı. Menajer Metin Korkmaz merkezli operasyonda şike yapılan maçlar tek tek belirlendi. O operasyonda gözden kaçırılan bir nokta ise futbolun içinde yer alan bazı isimlerin, yine futbolda “söz” sahibi kişiler tarafından izlettirilmesiydi. Bazı telefon bağlantıları-kayıtları ve para transferleri bu dönemde mercek altına alındı.
 
Operasyon her ne kadar bu dönemi kapsıyor gibi görünse de neredeyse tam 15 aylık planlı bir operasyondu. Operasyon sadece bahis ve şikeyi değil transferleri ve menajerler aracılığıyla yöneticilerin kulüplerden “kendi ceplerine attıkları paraları” da kapsıyor. Özellikle Güiza’nın transferi sonrası Fenerbahçe’de bir dönem yaşanan bazı yöneticilerin, “komisyon” aldığı iddiaları da mercek altına alınacak.
 
Olgun Peker’in bağlantıları
Gözaltına alınan dikkat çekici isimlerden biri olan ve Aydın olan soyadını Sedat Peker’e olan hayranlığı nedeniyle Peker olarak değiştiren Giresunspor’un eski başkanı Olgun Peker neredeyse her türlü usulsüz işle birlikte anılıyor.
 
taraf