Akfen ve TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Fenerbahçeli bir işadamı olarak Aziz Yıldırım’ın veya bir başkasının bir spor kulübüne çok uzun seneler başkanlık yapmasına temelden karşıyım. İşadamları olarak yönetim kuruluna girelim. Gerekirse yardım da yapalım ama başkanlığı artık profesyonellere bırakalım” dedi.

AKFEN ve TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye Futbol Federasyonu’nun şike soruşturmasıyla ilgili kararlarını yerinde bulduğunu belirterek, sürecin bu aşamadan sonra ancak iki üç yılda netleşebileceğini söyledi. Önceki akşam TRT Haber’de yayınlanan Ekonomi Kulübü’ne katılan Hamdi Akın, Türk futbolunda son yaşananların köklü ve pozitif bir dönüşüm için fırsat olması gerektiğini savundu.

Bırakmasını söyledim

Akın, Fenerbahçeli bir işadamı olarak çok önceleri Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a artık başkanlığı bırakması gerektiğini birkaç defa söylediğini anlattı. Hamdi Akın, şöyle konuştu: “Aziz Bey’in başkanlığı bırakması gerektiğini kendisine defalarca söyledim. Aziz Yıldırım’ın veya bir başkasının spor kulübüne çok uzun seneler başkanlık yapmasına temelden karşıyım. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Başkanlığını aldığı gün işadamı hüviyetinden çıkmıştır. Çünkü 24 saat kulübe gelip giderdi. 

Bizler Fenerbahçe’ye gönül vermiş işadamları olarak yönetim kuruluna girelim. Gerekirse elimizi cebimize atıp yardım da yapalım ama başkanlığı profesyonellere bırakalım. Mesela Ersin Özince gibi Akın Öngör gibi çok değerli profesyoneller var. Çok büyük kurumsal yapıları yönetip emekli olmuşlar. Kulüpleri böyle insanlar çok daha iyi yönetir.”

Özelleştirmeye 7 milyar dolar

2007 yılından beri grup olarak, özelleştirmeye 7 milyar dolarlık kaynak yatırdıklarını belirten Hamdi Akın, son gelişmeleri şöyle değerlendirdi: “Halen yurtdışı görüşmelerde kimsenin Türkiye ekonomisi ile ilgili endişesi olmadığını görüyoruz. Yurtdışında görüştüğümüz fon sahiplerinin hiçbiri Türkiye ekonomisi ile ilgili endişe taşımıyor. Ancak son zamanlarda siyasi risklerden bahsediyorlar. Ortadoğu, Kürt meselesinde terörün geldiği nokta, Rum Kesimi birden gaz aramaya başladı v.s. bunlar endişe yaratıyor. Bu sene birden bire böyle bir değişim oldu. Ben şahsen Ak Parti Hükümeti’nin komşularla sıfır sorun politikasının hayranıyım. Dünyanın en iyi en akılcı politikalarından bir tanesi. Böyle olduğu zaman ülkenin büyümesinin önünde hiçbir ülke duramaz. Ama şimdi komşularıyla sıfır sorunu olan değil neredeyse bütün komşularıyla sorunları olan ülke haline gelme potansiyelini ve tehlikesini görüyoruz. Son günlerde yaşanan terör olayları ne yazık ki ülke adına çok endişe verici. Biz bu filmi ilk defa görmüyoruz. Bu şekilde ne Türklerin ne Kürtlerin eline bir şey geçer.” 

Cari açık kamçılar

Bir soru üzerine Türkiye’nin carı açık riskiyle ilgili de farklı görüşe sahip olduğunu ifade eden Hamdi Akın, şunları dile getirdi: “İşadamı gözüyle bakıldığı zaman cari açığın olmaması düşünülemez. İthalatınız ihracatınızdan daha fazlaysa bu aslında kötü bir şey değildir. Çünkü o size itici bir güç olur. Devletler böyle büyür. Eğer ihracat ithalattan büyükse durgunluğa doğru gidersiniz. Cari açık olacaktır. Olması da bizi kamçılamalıdır.”

Torununu ‘doğuştan Fenerbahçeli’ yaptı

HAMDİ Akın’ın önceki gün dünyaya gelen torunu (Oğuz) tesadüfen kendi doğum gününde doğmuş oldu. Torununa hemen Fenerbahçe forması giydiren ve resmini de çeken Hamdi Akın, “Oğlum ve gelinim, doğum günümde bana en güzel hediyeyi verdiler. Ben de hemen sarı lacivert renkleri giydirdim. Çok da şirin oldu. Kimse onun için sonradan Fenerbahçeli oldu diyemeyecek. Doğuştan Fenerbahçeli olduğunu belgeledim” diye konuştu.