Konseri izleyenler arasında, TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü  İbrahim Kalın ve İBB Başkanı Mevlüt Uysal da yer aldı.

Kabaklı, sahnede yaptığı konuşmada, konsere gelenlere ve kendisine  destek verenlere teşekkür ederek, "Demin Cumhurbaşkanımız aradı, onunla konuştuk.  O da desteğini verdi. Bu günler koşturma günleri." dedi.

Sanatçı gecede "Bil Oğlum", "Altın Hızma Mülayim", "Malazgirt'ten  Başlar Türk'ün Seferi", "Dağ Üstüne Dağı Koysam", "Meydanlar", "Göllübağ'a  Selam", "Kirve Memi", "Bir Mucize Olaydı", "Dağlarına Kar Olurum", "Çanakkale  Bugün Toz ile Duman" ve "Bu Vatan Bölünmez Bu Bayrak İnmez" gibi çoğunluğu kendi  eserlerinden oluşan repertuvarını seslendirdi.

YILDIRIM, KALIN VE UYSAL'DAN "BİL OĞLUM" 

Adile Kurt Karatepe, İbrahim Sadri, Nurullah Akçayır ve Orhan  Hakalmaz'ın da Kabalı'ya eşlik ettiği özel gecede, Azerbaycanlı sanatçı Azerin'in  seslendirdiği "Çırpınırdın Karadeniz" eseri büyük beğeni toplarken salonda Türk  bayrağı açıldı.

Esat Kabaklı'nın halk oyunu da oynadığı programda, "Çanakkale Bugün  Toz ile Duman" ve "Bu Bayrak" şarkılarının klipleri ilk kez müzikseverlerle  buluştu.

Etkinlikte Binali Yıldırım Esat Kabaklı'ya çiçek ve hediye takdim  ederken, Binali Yıldırım, İbrahim Kalın ve Mevlüt Uysal, konserin sonunda sahneye  çıkarak "Bil Oğlum" eserine eşlik etti.

Programda ayrıca Türk Edebiyatı Vakfı, Türk Dünyası Araştırmaları  Vakfı ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Kabaklı'ya plaket takdim edildi.