Kongreye sayılı günler kala başkan adayları düelloya girdi. Kalkavan, Yıldırım"ın kişiliğini oturduğu koltuktan bulduğuna dikkat çekerek, "İnsanları eşya gibi kullanıyor" dedi.

F.BAHÇE Başkan Adayı Şadan Kalkavan, kongreye üç gün kala Hürriyet Spor Servisi"ni ziyaret etti. Kader arkadaşı Selim Soydan ile birlikte çıktığı yolda iddialı olduğunu dile getiren Kalkavan, "Aziz Yıldırım"ı bekledim. Eğer adaylığını açıklamasa, bu kongreye girmeyi düşünmüyordum. Koltuk meraklısı bir insan değilim. Aziz Yıldırım insanları bir eşya gibi görüyor. İşine gelene canım ciğerim diyor. İyi bir Fenerbahçeli olduğundan şüphem yok. Ancak kulübü kötü yönetiyor. Kişiliğini koltukla buluyor. Bugün görevi bıraksın, çevresinde dostu kalmayacak" diye konuştu.

Bir süre önce Ali Koç ile görüştüğünü ve "Gel başkan adayı ol" teklifinde bulunduğunu hatırlatan Kalkavan, sözlerine şöyle devam etti: "Koç bana çok teşekkür etti. Ailevi durumlardan dolayı başkanlığı düşünmediğini söyledi. Camianın yoğun baskısı ile ortaya çıktım. 11 yıldır bekliyoruz. Fenerbahçe"nin gelirleri açıklanıyor, giderleri ortada yok. Bizim Ali Şen ile birlikte yönetimde olduğumuz dönemde bankalara tek kuruş borcumuz yoktu. Şimdi bankalara 160 milyon dolar borç olduğunu duyuyoruz. Bu kontrolsüz borçlanmaya birilerinin dur demesi gerekiyor."

Hoca adayları belli

Kalkavan, göreve gelmeleri halinde teknik direktör Luis Aragones ile yollarını kesin olarak ayıracaklarına işaret ederek, kamuoyunda konuşulan isimler ile ilgilendiklerini söyledi. Mircea Lucescu, Christoph Daum, Rijkaard, Le Guen, Scolari gibi ünlü teknik adamlar ile çalışmak istediklerini vurgulayan Kalkavan, Aragones"in futbolcular ile uyum sağlayamadığını anlattı. İspanyol çalıştırıcının takıma hiçbir şey veremediğine dikkat çeken başkan adayı, "Ben futboldan geldim. Futbolcu idareciyi sevmiyorsa, kedi- fare gibi oynar" yorumunu yaptı.

Oy hesabı yapmadım

F.Bahçe"nin geleceğini karanlık gördüğünü ve kader arkadaşları ile adaylığı için çok düşündüklerini dile getiren Kalkavan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kongreye girerken doğrusu oy hesabı yapmadım. Kazanırım, kaybederim bilemem. Allah hayırlısını nasip etsin. Tepki oylarının çok olduğunu biliyorum. Listemde önemli Fenerbahçeliler var. Selim Soydan, Hakan Bilal Kutlualp, Mehmet Nazif Günal, Mehmet Cengiz, Tanıl Küçük, Mehmet Tuğrul, Bayram Aslan, Ali Özcan ve Salih Saf ile yola çıkacağız. Kulübü daha iyi noktalara taşıyacağımıza inanıyorum."

Fatih Terim kavgalı olduğu için gelmedi

ŞADAN Kalkavan, F.Bahçe Yönetimi"nde Aziz Yıldırım ile birlikte çalıştığı dönemde Fatih Terim"e teklif götürdüklerini söyledi ve o günlerde yaşanan bir diyaloğu da ilk kez Hürriyet"te paylaştı. Kalkavan, Yıldırım"ın Terim ile kavgalı olduğu günlerde gelişen olayı şöyle anlattı: "Selim Soydan ile birlikte Terim"e gidecektik. Başkana "Terim"e teklif götürelim mi?" diye sordum. "Bize gelmez ama siz konuşun" cevabını verdi. Mehmet Ağar"ın da bulunduğu ortamda Terim ile konuştuk. Terim teklifimize karşılık, "Şadan abi senin olduğun her yerde olurum. Ancak 14 yıllık mazim var. G.Saraylıların gönlünde taht kurmuşum. Lütfen beni anla" dedi. "Gelirsen Fenerlilerin gönlünde de taht kurarsın" dedim. Terim daha sonra "Şadan abi sana gel Galatasaray başkanı ol desem kabul eder misin?" esprisini yaptı. Ben de "Sen profesyonelsin. Ben amatörüm. Fener"e gelmen gayet doğaldır" dedim. Sonuç olarak, Yıldırım ile arasındaki kırgınlık nedeniyle gelmedi." - hürriyet