Sarı-lacivertli yönetimin ince eleyip sık dokuyarak yaptığı çalışmalar üç ayrı seviyede sınıflanıyor. Giriş-gelişme-sonuç...

İLK SORUN HOCA

ÜÇ sene üst üste şampiyonluk sözü veren Yıldırım ve yönetiminin kafasındaki ilk soru işareti hoca konusunda... Teknik direktör Luis Aragones ile takım arasındaki ilişkilerin tamir edilemeyecek noktaya gelmesi İspanyol çalıştırıcının geleceğinin İstanbul"da olmayacağı ihtimalini kuvvetlendiriyor. Sarı-lacivertli yönetim geçtiğimiz hafta Saracoğlu"nda UEFA şampiyonluğu yaşayan Mircea Lucescu"dan kesin "ret" cevabı alması hoca konusunda F.Bahçe"nin henüz giriş aşamasında olmasını sağladı. Teknik direktör listesinin ilk sırasında Türkiye"yi tanıyan Christoph Daum bulunuyor. Diğer adaylar ise Fransız çalıştırıcı Paul Le Guen ve Barça"nın eski antrenörü Frank Rijkaard...

KİRALIK KEZMAN GİDİYOR

TRANSFER politikası belli olan F.Bahçe"de arayışlar santrfor, sol ön, stoper ve ön libero pozisyonunda yoğunlaşmış durumda. Güiza"nın son haftalardaki yükselen formu ve attığı goller gönüllere su serperken, camianın uzun boylu golcü beklentisi Sevilla"nın Müslüman forveti Kanoute"yi öne çıkarıyor. Paris Saint Germain"de kiralık oynayan Kezman"ın gönderilmesi durumunda F.Bahçe 32 yaşındaki golcünün kapısını çalacak. 2005 yılından bu yana Sevilla formasını giyen Malili yıldız 128 maçta 61 gol kaydetti. 1.92 boyundaki Kanoute 2007 yılında Afrika Kıtası"nda yılın futbolcusu seçilmişti.

APPIAH RAPORLA DÖNECEK

SOL ön için yine Sevilla"dan Diego Capel ile görüşmelere başlayan F.Bahçe yönetimi ön libero için de Stephen Appiah ile dirsek temasında. Sağlık sorunları nedeniyle yaklaşık 2 yıldır futboldan uzak olan Ganalı bu süreçte Rubin Kazan, Tottenham, West Ham United ile antrenmanlara çıkmıştı. Appiah, Rus ekibi Kazan ile sözleşme imzalamanın eşiğinden dönmüştü. Appiah ile anlaşma sağlanırsa 28 yaşındaki oyuncu sarı-lacivertlilere tam tescilli bir sağlık raporuyla dönecek. Belçika"da Standart Liege ile iki senedir şampiyonluğa ulaşan ve 2007-08"de de Jupiler Ligi"nde yılın oyuncusu seçilen Jovanoviç F.Bahçe"nin peşinden koştuğu yıldızlar arasında. İç transferde daha birçok futbolcuyla görüşmelerini sürdüren F.Bahçe, Bank Asya 1. Lig"den Süper Lig"e bir yıl aranın ardından tekrar yükselen Manisa"nın genç oyuncuları Sezer, Ufuk, Güven ve Yiğit dörtlüsünden en az 2 ikisini kadrosuna katacak.

BILICA VE BEKİR TAMAM

VE son olarak Yıldırım yönetiminin daha kongre yapılmadan bitirdiği icraatlar; Sivas"ın Brezilyalı yıldızı Bilica ve G.Antepli Bekir İrtegün ile kesin anlaşma sağlanarak savunmada kadro genişliği sağlandı.