Fenerbahçe Kulübü"nün 2 gün süren olağan genel kurulu sonunda Aziz Yıldırım, geçerli 6 bin 335 oyun 5 bin 53"ünü alarak yeniden başkan oldu.

Kongre divan kurulu başkanı Talat Yılmaz, oy sayımının tamamlanmasının ardından sonuçları açıkladı. Yılmaz, Fenerbahçe Kulübü tarihindeki en yüksek katılımlı kongrede 6 bin 401 üyenin oy kullandığını belirterek, bunlardan 6 bin 335"inin geçerli sayıldığını, Aziz Yıldırım"ın 5 bin 53, diğer adaylar Şadan Kalkavan"ın 1216, Sibel Funda Pala"nın ise 66 oy aldığını açıkladı.

Yıldırım, sonuçların açıklanmasının ardından kürsüye gelerek teşekkür konuşması yaptı.




Yıldırım'ın yönetim kurulu listeleri şöyle:

Başkan Aziz Yıldırım:

Asil Üyeler: Nihat Özdemir, Ali Koç, Vedat Olcay, Abdullah Kiğılı, Nihat Özbağı, Murat Özaydınlı, Mithat Yenigün, Şekip Mosturoğlu, Cihan Kamer, Mahmut Uslu, İlhan Ekşioğlu, Alaeddin (Ali) Yıldırım, Serhat Çeçen, Ömer Temelli

Yedek Üyeler: Hüseyin Ersan Topbaş, Semih Özsoy, Ünal Uzun, Turhan Şahin, Hakan Dinçay, Yasemin Merçil, Emin Gürhan İskender

AZİZ YILDIRIM'IN LİSTESİNDE SÜRPRİZ İSİMLER

Fenerbahçe Kulübü Başkan Adayı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu listesine 6 yeni ismi dahil etti. Aziz Yıldırım'ın listesinde Atasay Kuyumculuk"un sahibi Cihan Kamer'in de yer alması dikkat çekti.
Bir önceki yönetim kurulundan istifa eden İlhan Ekşioğlu ve görevinden ayrılan yedek üye Rahmi Eyüboğlu"nun yokluğunda, dönemini 2 eksikle tamamlayan Aziz Yıldırım, yönetim kurulundan 4 ismi çıkarıp 6 kişiyi dahil etti.
Yıldırım, bir önceki yönetiminde yer alan Tahir Perek, Faruk Neşet Yalçın, Tuncay Uzun ve Ercan Karasu"yu çıkarıp, Abdullah Kiğılı, Cihan Kamer, İlhan Ekşioğlu, Hüseyin Ersan Topbaş, Yasemin Merçil ve Emin Gürhan İskender"i yeni yönetimine dahil etti.

ABDULLAH KİĞILI

Fenerbahçe Kulübü"nde 13-14 Haziran 1998 tarihlerinde yapılan olağanüstü genel kurulla Aziz Yıldırım başkanlığındaki yönetim kurulunda yer alan Abdullah Kiğılı, 9 yıl sonra yeniden Yıldırım yönetimde yer aldı.

İLHAN EKŞİOĞLU İSTİFA ETMİŞTİ

Aziz Yıldırım yönetimine ilk kez 30 Haziran-1 Temmuz 2001"deki olağanüstü genel kurulda yedek üye olarak seçilen İlhan Ekşioğlu, bu tarihten sonraki bütün seçimli genel kurullarda Yıldırım"ın listesinde yer aldı.
Bir önceki yönetim kurulundan istifa ederek ayrılan Ekşioğu, yeniden yönetim listesine dahil oldu. Fenerbahçe Yönetim Kurulu, 30 Ekim 2006 tarihinde Ekşioğlu"nun istifasını kabul etmişti.

KADİR TOPBAŞ"IN OĞLU YÖNETİMDE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş"ın oğlu Hüseyin Ersan Topbaş da Aziz Yıldırım"ın yönetim kurulu yedek üyeler listesinde bulunuyor.
Sarı Lacivert Derneği"nin eski başkanı Yasemin Merçil de yönetim kurulu yedek listesinde yer alırken, Cihan Kamer ve Emin Gürhan İskender de ilk kez Aziz Yıldırım yönetiminde yer alan isimler oldular.

ŞEKİP MOSTUROĞLU: "KATILIM İFTİHAR EDİCİ BİR DURUM"

Fenerbahçe Kulübü seçimli olağan genel kurul toplantısında üyelerin oy verme işlemi sürerken, Aziz Yıldırım ve Şadan Kalkavan"ın listesinde yer alan isimler, yoğun katılımla gerçekleştirilen seçimi değerlendirdi.
Aziz Yıldırım"ın listesinde yeniden aday olan Şekip Mosturoğlu, üyelerin yoğun katılımının iftihar edici bir durum olduğunu kaydederek, "Tahmin ediyorum bir sivil toplum örgütünün Türkiye"de yaptığı en büyük genel kurulu yapıyoruz. Genel kurul delegelerinin kulübe sahip çıkmaları, ilgili ve samimi olmaları iftihar edici bir durum" diye konuştu.
Kazanmaları durumunda, başkan Aziz Yıldırım"ın anlattığı değişimin tamamlanmasına ilişkin projelerin uygulanması için yoğun çalışmaları gerektiğini kaydeden Mosturoğlu, "Abdullah Kiğılı önemli bir futbol adamı. İlhan Ekşioğlu daha önce ekipte olan bir arkadaşımız. Cihan Kamer de futbolun içinde olan bir insan. Gerçekten de güçlü bir kadro oluştu. Ama çözmemiz gereken büyük meseleler var inşallah çözeceğiz" şeklinde konuştu.
Aziz Yıldırım"ın listesinden yedek olarak seçime giren Yasemin Merçil ise yönetimde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, kazandıkları taktirde 3 yıllık dönemde önemli başarılar elde edeceklerine inandığını belirterek, "Bütün genel kurul üyelerinin oyları değerlidir. Aziz Yıldırım başkana destek olmak için herkes geldi. Elimizden gelen her şeyi Fenerbahçe için yapmaya çalışacağız. Kolay değil, inançlıyız. Ben biraz şanslıyımdır. Ümit ediyorum ki önümüzdeki 3 yıl boyunca Fenerbahçe tarihinin en büyük başarılarına imza atacak" dedi.
Şadan Kalkavan"ın listesinden seçime giren Hakan Bilal Kutlualp ise yoğun katılımlı kongrelerin Fenerbahçe"ye yakıştığını, uzun yıllardır üyelerin sonuç belli diye düşünerek gelip oy kullanmadığını anlatarak, "Gelip oy kullanmak Fenerbahçe üzerinde her zaman hak iddia etmenin bir yoludur" dedi.
Bir alternatif olarak ortaya çıkmalarının camiada sinerji yarattığını anlatan Kutlualp, "Kaybedenin olacağına inanmıyorum, sonunda Fenerbahçe kazanacaktır. Biz kazanırsak büyük bir devrim olacak. Kongreden bu görevi alamazsak, o zaman da biz burada varız bu hareketin devamı olacaktır mesajı vardır. Şu andaki yönetimden farklı düşünen insanlar, sahipsiz olmadıklarını, görüşlerini temsil ettirebildikleri bir grubun olduğunu Fenerbahçe"ye hizmet için her zaman hazır olduğunu hissettirmiş ve anlatmış oluyorlar. Bu nedenle katılımın yüksek olması beni mutlu etti" şeklinde konuştu.

VALİ GÜLER: "YÜKSEK ORANDA KATILIM SEVİNDİRİCİ"

Kongre üyesi olan İstanbul Valisi Muammer Güler de tesislere gelerek, 8 nolu sandıkta oyunu kullandı.
Güler, yaptığı açıklamada, kongreye yüksek bir katılım olduğunu belirterek, "Yüksek oranda katılım sevindirici. Fenerbahçelilerin kulüplerine sahip çıkması önemli" dedi.
Vali Güler, oyuyla ilgili olarak ise "Ben Fenerbahçe"ye oy vereceğim. Fenerbahçe adaylardan daha büyüktür. Adaylar bu camiayı daha ileri götürmek için yarışıyor. Kim kazanırsa kazansın, Fenerbahçe kazanacaktır" diye konuştu.
Bu arada, eski başkanlardan Ali Şen, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt da kongrede oy kullandı.

KONGREYE YOĞUN KATILIM OLDU

Fenerbahçe"de 3 adayın olduğu kongreye, üyeler büyük ilgi gösterdi.
Sabah saatlerinden itibaren oy kullanmak için tesislere gelen kongre üyeleri, sandıklarda kuyruklar oluşturdu.
Oy verilen salonda havalandırma iyi olmayınca, yoğunluk nedeniyle sıcak nedeniyle üyeler sıkıntı yaşadı.

BASINA SINIRLI ALAN

Genel kurulun ilk günü salona alınmayan foto muhabirleri ile kameramanlar, ikinci gün salona alınırken, salonun girişinde mutfak kapısının
önünde oluşturulan sınırlı bir alanda çalışma imkanı sağlandı.
Başkan adayları ve bazı üyeler oy kullanırken, foto muhabirleri ve kameramanların alandan çıkıp, görüntü almasına izin verildi.
Başkan Aziz Yıldırım, oy kullandıktan sonra basının kendisini görüntülemeye devam etmesi üzerine görevlilerden kameraların yerlerine götürülmesini istedi.
Bu arada, kongrede oy verme işlemini tamamlayan üyeler, Kızılay"ın Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri"nin yanına kurduğu çadırda kan bağışında bulunabiliyor.

KADİR TOPBAŞ OĞLUYLA BİRLİKTE OY KULLANDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da kongreye gelerek oy kullandı.
Aziz Yıldırım"ın listesinden yönetim kurulu adayı olan oğlu Hüseyin Ersan Topbaş ile kongre salonuna gelen Büyükşehir Belediye Başkanı oyunu kullandı.

HÜSEYİN ERSAN TOPBAŞ: BABAM ADAYLIĞIMI İYİ KARŞILADI

Fenerbahçe Kulübü olağan seçimli genel kurul toplantısında, yeniden başkanlığa aday olan Aziz Yıldırım"ın yedek üye listesinde yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş"ın oğlu olan Hüseyin Ersan Topbaş, yönetici adaylığını babasının olumlu karşıladığını söyledi.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri"nde yapılan toplantının ikinci gününde, AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Topbaş, Aziz Yıldırım"dan yöneticilik teklifinin 2 gün önce geldiğini ifade ederek, "Teklif gelince onur duydum. Aile içinde oturup, konuştuk. Babam da iyi karşıladı. Teklife iki saat içinde olumlu yanıt verdim" dedi.
Kendisini "Koyu bir Fenerbahçeli" olarak niteleyen Topbaş, "Biz zaten ailece Fenerbahçeliyiz. Böyle bir teklif gelince de kabul ettim. Seçilirsek, nasıl bir görev verilirse en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım" diye konuştu.
1975 doğumlu, evli ve 2 çocuk babası olan Topbaş, İstanbul Teknik Üniversitesi"nde Endüstri Mühendisliği"nden mezun olduktan sonra ABD"de işletme masterı yaptığını söyledi.
Topbaş, kendisine ait bir dış ticaret firması bulunduğunu, ayrıca Saray Muhallebicisi"nin aile şirketleri olduğunu kaydetti.
Öte yandan, genel kurulda Aziz Yıldırım"ın gazetecilere yaptığı uyarıdan bir süre sonra, basın mensupları olayı protesto ederek kongre salonunun dışına çıktı.

Milliyet