Kuşadası'ndaki yıldızlı oteller hazırladıkları zengin mönülü balolar ve sahneye çıkacak ünlü isimlerle yılbaşına hazır. Ayrıca, Kuşadası Belediyesi de yılbaşı nedeniyle Kuşadalılar ile yerli ve yabancı tatilciler için çeşitli hazırlıklar yaparken, yılbaşı gecesi ücretsiz halk konserleri gerçekleştirecek.
Konaklama turizminde bu yıl başarılı bir sezon geçiren Kuşadası, yılbaşı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Geçmişte iç turizmi ihmal eden turizmcilerin yüzünü, bu birleşik tatilde yabancı turistlerin yanı sıra yerli turist de güldürüyor. Çeşitli kampanyalar ile yerli turisti Kuşadası'na getirmeye çalışan turistik tesislerde birçok ünlü sanatçı da yılbaşı gecesi sahne alacak. Yılbaşı tatili sırasında Kuşadası'nda tam anlamıyla yıldız yağmuru yaşanacak ve yılbaşı gecesi Atiye, Ziynet Sali, Kutsi, Fedon, Aldo, Ümit Sayın, Sedat Yeğin, Cem Doğangil hayranlarıyla buluşacak.
Haftalar öncesinden gazete reklamlarıyla büyük bir promosyona giren turistik tesisler bunun karşılığını alırken, Kuşadası'ndaki konaklama tesislerindeki doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu(BYK) Başkanı Bülent İlbahar, Kuşadası'ndaki otellerin ünlü sanatçılarla takviyeli yılbaşı proğramlarının büyük ilgi gördüğünü belirterek, doluluk oranlarının beklenenin de üzerine çıktığını söyledi.
Kuşadası'ndaki 3, 4 ve 5 yıldızlı oteller ile tatil köyleri, yılbaşı tatili için son hazırlıklarını da tamamlayarak, yılbaşını beklemeye başladı. Charisma, Alkoçlar Adakule, Fantasia, Onura, Pine Bay, Korumar, Sürmeli Efes, Tusan, Grand Belish Otel gibi 5 yıldızlı oteller ile Atınç, Derici, Sözer, gibi konaklama tesisleri tatil süresince ekstra programlar hazırladı. Tatilciler için iki gecelik paket programlar hazırlayan turistik tesislerde gala dahil fiyatlar 200 liradan başlıyor. Pine Bay Holiday Resort otelde Aldo, Grand Belish Otel"de Sedat Yeğin, Tusan Otel"de Ümit sayın, Sürmeli Efes otelde Kutsi, Korumar otelde Fedon ve Alkoçlar Adakule otelde Ziynet Sali sahne alacak. Ayrıca, Kuşadası Belediyesi tarafından İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı"nda gerçekleştirilecek yılbaşı şenliğin de Atiye ve Cem Doğangil ücretsiz halk konseri verecek.
Bu arada, Kuşadası'nda eğlence sektörü de gözünü yılbaşı tatiline dikti. Kış sezonuyla az da olsa hareketlenen Barlar sokağı, Kaleiçi ve sahil bandı üzerindeki eğlence yerleri de, yılbaşı tatili boyunca yerli turistler için çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek.