Babataşı Mahallesi, Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde fırın işleten Fatma Yavuz, geçen salı günü saat 14.00 sıralarında 2 metre boyundaki ’Dolichopis jugularis’ (karayılan) cinsi yılanın fırının çatı kısmına girdiğini gördü. Bir süre yılanın girdiği yerden çıkmasını bekleyen Yavuz, daha sonra itfaiyeden yardım istedi. Arama kurtarma aracı ile olay yerine gelen itfaiye ekipleri öncelikle yılanı girdiği çatı aralığında bulmaya çalıştı. Fener yardımı ile yılanı görmeyi başaran itfaiyeciler, çıkarmak için çalışma başlattı.

Tavana vurup gürültü yapan ekipler, uzun uğraşlara rağmen yılanı bulunduğu yerden çıkaramadı. Bunun üzerine belediyenin ilaçlama ekibinden yardım istendi. Olay yerine gelen ilaçlama ekibi, yılana su karışımlı böcek ve sinek ilacı sıktı. Ancak bu çaba da yılanı çatıdan çıkarmaya yetmedi.

2 KEZ YAKALANDI KAÇTI

Zaman zaman başını çatı aralığından çıkaran yılan, itfaiye tarafından hazırlanan kapanla 2 kez tutulmasına rağmen her seferinde kaçmayı başardı. Böcek girmemesi için alınan önlemlerden dolayı fırına giremeyen, çatı aralığından üst kısma da çıkamayan yılanı çıkarmak için son çare olarak bayıltıcı ilaç denendi. Yılana ulaşmak için çatı saçaklarını söken görevliler, daha sonra bayıltıcı ilacı sıktı. Yaklaşık 20 dakika boyunca yılanın bayılması için beklendi. Ancak yapılan kontrolde yılanın hala hareket ettiği görüldü.

Bunun üzerine devreye çevredekiler girdi. Çelik bir boruyu yılanın bulunduğu çatı aralığına sokan vatandaşlar, yılana vurarak çatıdan çıkarmak istedi. Öldürülmemesi kaydıyla öneriyi kabul eden itfaiye görevlileri, yılanın çıkacağı düşünülen alanda yakalamak için bekledi.

CANLI YAKALANDI

İtilerek çatıdan düşmesi sağlanan yılan, kaçmak için yeşil alana yöneldiği anda yakalandı. 4 saat süren çalışma sonrası kapanla yakalanan yılan, çuvala konulmak üzere bir süre kaldırımda bekletildi. Kaçmak için çabalayan yılanın büyüklüğünü görenler şaşkınlık yaşarken, çuvala konulan yılan itfaiye aracına götürüldü. 2 metre boyundaki yılanı itfaiye aracına sokmayan ekipler çuvalı camdan sarkıtarak, sürüngeni doğal alanına bırakmak üzere götürdü. Yılan, itfaiye ekipleri tarafından Ovacık Boğazı mevkiinde ormana bırakıldı.

Yaşananları şaşkınlık içinde izleyen Osman Topçu adlı kişi, yılanın öldürülmemesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. Çalışmalarından dolayı ilaçlama ve itfaiye ekiplerine teşekkür eden Topçu, "Yakalanması gereken bir yılandı. Son derece büyük ve ürkütücü. Sokmasa bile insanları büyük paniğe sevk ediyor. Her şey gayet başarılıydı" diye konuştu.