Çıkan silahlı çatışmada 1 kişi öldü 6 kişi yaralandı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülürken, jandarma köyde polis de hastanelerde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Köydeki gerginlik halen devam ediyor.
Edinilen bilgiye göre Neşetiye Köyü"nde yaşayan Çiftçi Ailesinin kızları ile Sepetçi Ailesi"nin oğulları daha önceden nişanlandı. Üniversite"de okuyan kız ile ilkokulu bitirdikten okumayıp köyde kalan erkeğin arası açılınca gençler nişanı attı. Bunun üzerine aile arasında husumet başladı. Daha önce yaşanan kavga nedeniyle aileler mahkemelik olurken, açılan dava nedeniyle olay günü Germencik"te mahkeme görüldü.
Bu arada akşam köy ilkokulunda eğitim öğretim yılının sonuna gelinmesi nedeniyle öğrenciler veda gecesi düzenledi. Gecede hem öğrencilerinin eğlenmesi hem de köylülerin kaynaşması amaçlandığı için tüm köylüler ve veliler davet edildi. Akşam saatlerinde mahkemeden gelen taraflar, eğitim öğretim yılının sonu olması nedeniyle şenliğe katılmak üzere okula geldiler.

ŞENLİKLER İPTAL OLDU, OKUL GÜVENLİK ÇEMBERİNE ALINDI
Şenliğin yapıldığı köy ilkokulunun kapısında karşılaşan Çiftçi ve Sepetçi aileleri bir anda kavgaya tutuştu. Meydana gelen silahlı ve bıçaklı kavgada Mustafa, Faruk ve İsa Çiftçi ile, Abdullah, Sulhattin, Mehmet Şirin ve Seyfettin Çiftçi yaralandı. Savaş meydanına dönen köye bölgedeki tüm ambulanslar sevke edildi. Bu arada bazı yaralıların taşınması sırasına ambulanslar hasta yakını veya karşı tarafın araçlarla yolda sıkıştırması nedeniyle zor anlar yaşadılar. 112 Acil servis ekipleri yolda telsiz anonsu ile güvenlik güçlerinden yardım isteyerek yoluna devam etti. Yaralılar Aydın Devlet ve Atatürk Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Yaralılardan İsa Çiftçi hayatını kaybederken, diğer yaralıların tedavisinin devam ettiği bildirildi.
Olaylardan büyük üzüntü duyduğunu belirten Köy Muhtarı Ömer Ali Küçük, kavga eden aileler arasındaki husumetin 2 yıldan bu yana devam ettiğini belirterek yaşananlardan büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Muhtar Küçük, “Olay esnasında elektrikler kesikti. Elektrik olmaması nedeniyle olay yeri kalabalık değildi. Bu da daha büyük bir faciayı önledi” diye konuştu.
Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi. iha