Seçimler sonrası yapılan yıkım sırasında evini yıktırmak istemeyen bir kişi, 4 aylık kızının boğazına bıçak dayadı.

Sultanbeyli Belediyesi'ne bağlı yıkım ekipleri, çok sayıda çevik kuvvet polisinin desteğiyle yerel seçimler öncesi yapılan yapıları yıkmak için Battalgazi Mahallesi'ne geldi.

İş makinelerinin sesiyle yataklarından kalkan ev sahipleri neye uğradığını şaşırdı. Yıkıma karşı koyan ev sahipleri ile polis arasında gerginlik çıktı. Kapıları kilitleyerek direnen kişiler, kapılar kırıldıktan sonra içeri giren polisler tarafından dışarı çıkarıldı.

Kavgalarında yaşandığı yıkım sırasında Tuncay Yaralp, 4 aylık kızının boğazına bıçak dayayarak ekipleri tehdit etti. Yaklaşık bir saat süren ikna çalışmalarından sonuç alınamayınca ekipler, iş makineleriyle binaya maddi hasar vererek bıraktı. Evler boşaltıldıktan sonra gerçekleşen yıkım sırasında iş makinesinin elektrik telini koparması sonucu panik yaşandı. Tel, polis ekipleri ve vatandaşların üzerine düştü. Heyecanlı anlar yaşanmasına neden olan tel, görevliler tarafından kesildi.

Çıkan olaylar nedeniyle savaş alanına dönen mahallede 6 saat içinde yaklaşık 50 kaçak yapı yıkılırken polise direnen 13 kişi gözaltına alındı. Olaylarda 2'si polis, 4 kişi yaralandı.

Hürriyet