Apollon Tapınağı önündeki yıkımı, yerinde inceleyen Atay “Bu yıkım bir tarih katliamıdır” dedi.
Aydının Didim İlçesinde geçtiğimiz hafta içerisinde binlere yıllık Apollon Tapınağı önündeki bekçi kulübesinin özel bir firma tarafından yıkılması ve ardından yıkımın yasal olmadığı gerekçesiyle yıkım yerinin belediye tarafından mühürlenmesi sonucu başlayan tartışmalar süregelirken, SHP Aydın Milletvekili Fatih Atay yıkım yerinde incelemelerde bulundu.
CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay Didim"de yaşanan sorunun hükümetin yanlış uygulamalarından kaynaklandığını iddia etti. Yılkıma karşı olduğunu kaydeden Atay “Ben dokunulmazlıkların kaldırılmasından yana bir insanım ama bazen de iyi oluyor. Sayın Belediye Başkanımdan ricam; burada yıkım ya da başka bir çalışma yapıldığında beni arasın, ben bu kepçelerin önünde dokunulmazlık hakkımı kullanıp, makinelerin önünde duracağım. Parlamentoda bu konuyu dile getireceğim. Bu bir tarih katliamıdır ve bunu durdurmalıyız. Kendini kültürlü ilan eden ve geçmişte sosyal demokrat olduğunu ileri süren Sayın Kültür Bakanımıza çağrım var; Tarihi yok etmeye kalkışanlara karşı duyarlı davranarak bu sorunu çözün.” ifadelerine yer verdi.
Atay son olarak CHP iktidarının yaklaştığını ileri sürerek “Değerli esnaflarımız ve vatandaşlarımız biraz daha dişlerini sıksınlar. CHP iktidarında bu yol hafif tonajlı araçlara açılacak.”dedi. Atay daha sonra yıkım yapılan alanda incelemelerde bulunup bilgi aldı.
Milletvekili Atay"a CHP"li Belediye Meclis Üyeleri ile tapınak çevresindeki mahalle sakinleri ve esnaf da destek verdi.