Olay, dün merkez Yakutiye İlçesi Veyisefendi Mahallesi'nde meydana geldi. Bölgede kentsel dönüşüm nedeniyle gecekonduları yıkan belediye ekipleri, saat 13.00 sıralarında Zekiye ve Mesut Karagöl çiftinin oturduğu müstakil evi yıkmaya gitti. Evinin bahçe kapısında elinde ekmek bıçağıyla önce zabıta ve belediye işçilerine, ardından da gelen polise direnen 3 çocuk annesi Zekiye Karagöl, bıçakla bileğini kesmeye kalkıştı. Kanlar içinde kalan kadına olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekibi müdahale etti.

Zekiye Karagöl elinde bıçağıyla bir taraftan direnişini sürdürürken, diğer taraftan sağlık ekibinin yaralı eline müdahalesine izin verdi. Yaklaşık bir saat sürdürdüğü direnişinde belediye başkanına seslenen Zekiye Karagöl, "Vicdanınız yok mu? Sizde Allah korkusu yok mu?" diye bağırdı.

Yıkım ekibinden 10 gün süre isteyen ve evini yıkmaya gelenleri bahçesinden çıkarmayı başaran Zekiye Karagöl'ü polis güçlükle ikna etmeyi başardı. Elinden bıçağı alındıktan sonra Zekiye Karagöl, hastaneye götürüldü. Direnişi sürdürmek isteyen eşi Mesut Karagöl ile yakınları polis tarafından etkisiz hale getirildi.

Karagöl ailesinin yaklaşık bir saatlik direnişi ardından gecekondu evi 5 dakika içerisinde yıkıldı.