Şehir merkezlerine saldırılarını artıran PKK'lı teröristlerin önceki gece Hakkari Şemdinli'de İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Dağ Komando Taburu ve personel lojmanlarına, roketatar ve ağır silahlarla açtığı ateşte şehit düşen Kayserili 29 yaşındaki polis memuru Mustafa Eyüp Darendelioğlu'nun aslında kimya mühendisi olduğu, iki ay önce ikinci görev yeri olan Şemdinli'de göreve başladığı öğrenildi.
 
Kahramanmaraş Orman İşletmesi'nde mühendis olan baba Ahmet Darendelioğlu ile anne Meral Darendelioğlu, acı haberle memleketleri Kayseri'ye geldi. Şehidin eniştesi Yusuf Akdağ'ın Kayseri Lifos Sitesi'ndeki evinin önüne taziye çadırı kuruldu. 'Yiğidim, aslanım gitti'' diye ağlayan anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit polis bugün toprağa verilecek.
 
ASKERE GİDERKEN BAYRAK ASMIŞ
 
Hain saldırıda şehit olan 20 yaşındaki piyade er Serkan Duman'ın Niğde Yeratan Köyü'nde çiftçilik yapan babası Cuma Ali ile annesi Zeynep Duman, acı haberi alınca fenalık geçirdiler.
 
Baba Duman, ''4 çocuğum vardı biri şehit düştü. Üzüntülüyüz, sabretmeye çalışıyoruz'' dedi.
 
Şehit erin askere giderken bahçe duvarına 'Serkan' yazdığı evinin önüne yerleştirdiği direğe de Türk Bayrağı çektiği ve 'Bu bayrak ben askerden gelinceye kadar burada duracak.' dediği belirtildi. Evinin duvarına asılı Atatürk portresinin altında ağıt yakan anne Zeynep Duman'ı kadın astsubay teselli etmeye çalıştı. Şehit er Duman'ın cenazesi bugün toprağa verilecek.
 
PKK dehşeti düğün kamerasında
 
PKK'nın Şemdinli'de düzenlediği saldırının dehşeti, polis noktasına yakın bir yerdeki halı sahada yapılan düğünün kameralarına yansıdı. Özlem ve Ziya Kaplan çiftinin düğününe katılan yaklaşık 200 vatandaş düğünün yapıldığı halı sahada mahsur kaldı. Düğün eğlencesi sırasında saat 22.00 sularında silah seslerini duyan vatandaşlar paniğe kapılarak yere yatarken hayatının en mutlu gününde gelin şoka girdi. Geline ilk müdahaleyi damat yaparken olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.
 
Korku ve paniğin yaşandığı çatışmada davetliler sağa-sola kaçışırken, bazıları çocuklarını korumak için kendilerini siper etti. İki ateş arasında kalan davetlilerden ikisi düğünden çıkarken, biri de düğün sırasında kurşunların hedefi olarak hayatlarını kaybetti. Çatışmada hayatını kaybeden sivil vatandaşların Necdet Güreli, Tayyar Güreli ve Osman Erbaş olduğu öğrenildi. Çatışmada 6 askerle 6 vatandaş yaralanırken, 2 terörist de öldürüldü.
 
akşam