ÖSYM'nin önceki gün cevap anahtarlarını internet sitesine koymasının ardından adaylar cevap anahtarlarını inceledi. Puanları düşük geldiğini iddia eden bazı adaylar ÖSYM'ye itirazda bulundular. İtirazlar sürerken bu sefer de takvim sorunu ortaya çıktı. Çünkü ikinci basamak sınavı LYS için başvurular 11 Mayıs Çarşamba günü bitecek ama YGS'ye itirazlar 27 Mayıs'a kadar sürecek. İtirazı sonucunda, 20 Mayıs'ta "ikinci basamağa girebilirsiniz" yanıtını alan bir adayın durumunun ne olacağı belirsiz. ÖSYM ise bu konuda incelemelerini hızlandırdı.
 
CEVAPLAMADIĞI BÖLÜMDEN 6 YANLIŞ
 
İzmir'de yaşayan Mehmet Mamu, kendisine gönderilen YGS sınav sonuç kağıdında yanlışlık bulunduğu iddiasıyla, sorumluların cezalandırılması talebiyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
 
Dilekçesinde, YGS sınav kağıdına itiraz ettiğini, itirazı sonucu her bölümdeki sorularla ilgili doğru ve yanlış sayısının değiştirildiğini aktaran Mamu, yanlış ve doğru cevap sayısındaki değişiklikle kalınmayıp hiçbir sayfasına bakmadığı Fen Bilimleri Bölümü'nden 6 tane yanlış cevap verdiğine dair kendisine sonuç bildirisi gönderildiğini iddia etti. Mamu, görevliler hakkında yasal işlem yapılmasını istedi.
 
 
yenişafak