ADÜ BUNU YAPARSA!

AYDINPOST ÖZEL-Aydınpost Haber'in ortaya çıkardığı Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin kafeterya inşaatının yıkılması yönünde Anıtlar Kurulu kararını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.
Haberin duyurulmasının ardından kafeterya inşaatıyla ilgili olarak pek çok bilinmeyen de okuyucuların yorumlarıyla ortaya çıktı.

İKİ AYLIK FİRMAYA 500 BİN TL'LİK İHALE
Aydınpost'un Anıtlar Kurulu'nun suç duyurusunda bulunduğunu ortaya çıkarmasıyla birlikte kafeterya ihalesini alan Ayşıl Peyzaj Limited Şirketi'nin Ekim 2009'da kurulduğu iddiaların arasındayken, firmanın iki ay sonra da ADÜ'nün ihalesine girerek 500 bin TL'lik iş gerçekleştirmesi tartışılan konular arasında.
YIKIM NİÇİN YAPILMIYOR?
Öte yandan Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun aldığı bu karar sonrasında ADÜ merkez kampüsünde faaliyetlerini sürdüren kafeteryanın yıkımının ne zaman yapılacağı ise merak konusu. 

Anıtlar Kurulu'nun iznini bile beklemeden inşaatını yapan ve 500 bin TL'lik fatura kesen yüklenici firma ve uygulamayı yaptıranlar hakkındaki yasal soruşturma açılma talebinin ise bir süredir işleme konmadığı iddia ediliyor.

İşte Aydın Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun aldığı o kararın belgesi: