Erkul Koleji Mezunları Derneği (ERKOMED ), Kimse Yok Mu Derneği  ve Kocaeli Üniversitesi Mezunları Platformu (KOÜMEP) yetim çocuklar için ‘Yakamoz Şiir Gecesi’ programı düzenledi.
 
Yetimler için bir araya gelen derneklerin hazırladığı programın sunuculuğunu Reha Yeprem yaptı. Üniversite öğrencilerinin yorumladığı şiirleri dinleyenler, duygusal anlar yaşadı. 
 
ERKOMED Başkanı Osman Tarhan, dernek olarak mezunlarıyla her zaman bir arada olduklarını dile getirdi. Kocaeli’nde rehabilitasyon merkezinde kalan yetimleri, mezunlarının her zaman ziyaret ettiğini kaydeden Tarhan, “Yetimlerin yüzündeki tebessümü yakalama adına güzel bir organize de gerçekleştirmiş, küçük balonlardan büyük hayatlara yol bulmayı bilmişlerdir.” dedi. 7.2’lik depremle sarsılan Van’a ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Tarhan, uygun görülen çocuklara yardımda bulunulduğunu kaydetti. Tarhan, “ERKOMED, geçen sene Osmanlı’ya birinci dünya savaşında yardım eden Darfur’u unutmamış kara kıtaya aydınlık yarınlarla gitmiştir. Yetimhanelerin yapılmasında ciddi rol oynamış olan ERKOMED, inşallah yeni projeleriyle de gönüllerdeki dualara taliptir.” diye konuştu.
 
KOÜMEP adına konuşan Yusuf Şanlı, duyarlılıkları ile yarınlara uzanacaklarını, bugünkü yetimlerin dertleri ile dertlenildiği zaman yarınlara daha aydınlık bakılabileceğini ifade etti. Şanlı, “Üniversitedeyken bunun idrakinde yaşayan nice gençler yarınlarımıza ışık tutacaktır. Bu gece de bizleri yalnız bırakmayan tüm arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu güzel faaliyetlerin devamı inşallah gelecektir.” şeklinde konuştu.
 
HEDEF 1 MİLYON KİŞİ, YILDA 12 TL’YE OKUMA SALONLARI
 
Kimse Yok Mu Derneği Kocaeli Şube Müdürü Vasfi Başak da ‘Bir TL Okuma Salonları’ kampanya hakkında ise şu bilgileri verdi: “Bugün burada bir TL Okuma Salonları kampanyamız başlamıştır. Bir kişiden aylık sadece 1 TL olmak üzere yılda 12 TL alınacaktır. Hedefimiz bir milyon kişiye ulaşmaktır. Toplanan para ile 'Okuma Salonları' yapılacaktır. ERKOMED’in fikri öncülüğünü yaptığını bir TL okuma salonları kampanyası başlar başlamaz etkisini gösterdi. Her yandan kendilerine ne zaman başlanacağı sorulan kampanyamız başlamadan yoğun ilgi görmüştür.” dedi.
 
Program sonrasında şiir okuyan üniversitelilere plaket takdim edildi. Yakamoz Şiir Gecesi’nin ikincisi ise Mayıs ayında yapılacak.