Malatya'da, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan obeziteyle mücadele programı kapsamında yaklaşık 3 bin öğrenci aynı anda sağlık yürüyüşü yaptı.

Malatya Sağlık, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor, Tarım İl müdürlükleri ile İnönü Üniversitesi, Malatya Valiliği ve belediye işbirliğinde gerçekleştirilen ''Yeterli Beslenme ve Hareketli Hayat'' etkinliği kapsamında valilik önünde toplanan yaklaşık 3 bin öğrenci, hareketli bir yaşam bilinci oluşturmak için Kültür ve Kongre Merkezi'ne kadar yürüdü.

Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, yürüyüş sonunda yaptığı açıklamada, Malatya'da obeziteyle ilgili ciddi bir mücadele başlattıklarını söyledi.

Hareketli bir yaşam bilinci ile dengeli ve yeterli beslenmenin önemine değinen Zengin, ''Ülkemiz beslenme bozuklukları nedeniyle artık obeziteyle uğraşmaya başladı. Bundan sonra şişmanlıkla uğraşmamayı umut ediyoruz. İlimizde başlattığımız bu yürüyüş ve mücadele ile şişman kimsenin kalmayacağına inanıyoruz'' dedi.

Daha sonra öğrencilere, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Fikret Genç ve Doç. Dr. İbrahim Şahin tarafından ''Obeziteyle Mücadele'' konulu konferans verildi.