Genel kurula BBP Genel Başkan Yardımcıları Hakkı Öznur ve Mehmet Efe, BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, BBP MKYK Üyesi Tuncay Özfidan, Azerbeycan Alperen Ocakları Başkanı Ahmet Tarık Sarı, Milliyetçi İşçi Senidkası (MİSK) kurucularından Mustafa Ateş, DSP İl Başkanı Ali Kınık, Aydın BBP Parti Yönetimi ve partililer katıldı. Aydın"da toplam 270 delegesi bulunan BBP"nin genel kuruluna yaklaşık 200 delege katıldı.
Kurul, şehitlerin ve Muhsin Yazıcıoğlu"nun anısına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Divan Başkanlığı"nı BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe"nin yaptığı genel kurulda İl Başkanı Mehmet Yeter güven tazeledi. Mehmet Yeter"in başkanlığını yapacağı BBP Aydın İl Yönetimi listesi şu isimlerden oluştu: Akif Çerçi, Avni Fatih Kaymaz, Abdulbaki Bozdemir, Bahri Abalı,Erdal Çomak, Gürşat Çay, Hüseyin Esen, Mustafa Sadık Tabak, Mustafa Mert, Serdar Ayazlar, Yunus Özcan.
Hakkari"de şehit olan Aydınlı Mehmet Ali Tosun"un ailesine ve tüm Aydınlılara başsağlığı dileyen Yeter şunları söyledi; “Her şehidin arkasından devlet büyükleri hamaset nutukları atıyor, bu olayların sorumluluğu duyulmalı, hesabı verilmeli, teröre 30 yıldır siyasette ve bürokraside teröre cevap verilemiyor”
Türkiye"nin ve Aydın"ın ekonomik durumunu da değerlendiren Yeter, “Ülkemiz, işsizlik ve yoksullukta at başı gidiyor. Evine ekmek götürme derdinde olan insanlarımız devlet meselelerini düşünemez hale getirilmiştir, üretimden ziyade tüketim toplumu zihniyeti yerleştirilmeye çalışılıyor. Üretimin azaldığı verimli topraklara sahip Aydın"da üniversite öğrencilerimiz iş bulamıyor” şeklinde konuştu.
BBP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Öznur da, yaşanan terör olaylarına değindi. Konuşmasında Arif Nihat Asya"nın Bayrak şirini okuyan Öznur, “Yüreğimiz yanıyor. ABD ve NATO destekli PKK saldırıyor çocuklarımız şehit oluyor. 1984"ten beri 11 bin evladımız çatışarak şehit oldu. Devlet büyüklerimiz 25 yıldır hamaset nutukları atıyorlar, koltuklarını bırakmak istemiyorlar, teröre bugüne kadar 1 trilyon dolar harcandı. Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan, İmralı"dan örgütü yönetiyor. Öcalan İmralı"dan avukatları aracılığıyla örgütü yönetiyor, hükümet ile muhalefet ise kayıkçı kavgası yapıyor” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"na takılan Gandi lakabına atıfta bulunan Öznur; “CHP"den Gandi değil, çıksa çıksa indiregandi çıkar” şeklinde konuştu.
Öznur"dan sonra konuşan BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici Aydınlı şehit Mehmet Ali Tosun"a rahmet diledi. Destici konuşmasında şunları söyledi: “ Devlet büyüklerimiz terörle mücadeleye aynı kararlılıkla söylüyorlar. Eğer aynı kararlılıkla sürdüreceklerse vay halimize, devlet ve hükümet yetkilileri başarılı değil. İktidar ve muhalefet terör konusunda samimi davranmıyor, terör sorunu hallolmazsa hiçbir sorun hallolmaz”