Söke Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Recai Sani Balcıoğlu, yeşil kart sahiplerinin vizeleri dolana kadar sağlık hizmetlerinden kesintisiz yararlanabileceğini bildirdi.
Balcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeşil kart uygulamasının 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Söke Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) devredildiğini hatırlatarak, bu tarihten itibaren yeşil kartlıların hem SGK merkezlerine hem de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek gelir tespiti başvurularında bulunmaya başladığını belirtti.
Vatandaşların gelir tespiti için kurumların önünde uzun kuyruklar oluşturduğunu kaydeden Balcıoğlu şunları aktardı:
''Yeşil kart sahibi kişiler, eğer yeşil kartlarının vizesi bitmediyse sağlık yardımı almaya devam edecekler. Örneğin 2011 yılının 12. ayında yeşil kartını vize yaptıran bir kişi, 2012 yılının 12. ayına kadar sağlık yardımı almaya devam edecek ve 2012 yılının 12. ayında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurup gelir tespitinde bulunacak. Yani yeşil kartı 2012 yılının 12. ayına kadar vizeli olan bir vatandaşın kuruma başvurup gelir tespitinde bulunmasına gerek yok. Bunun yanında, yine yeşil kartlı olup da engelli ve yaşlı maaşı alanların yeşil kartlarına vize yaptırmalarına gerek yok. Bu kişiler devletten maaş aldıkları için zaten Genel Sağlık Sigortası kapsamındalar. Bu vatandaşlarımız yeşil kartlarına vize yaptırmayacaklar.''