Ümitköy Musiki Derneği ve Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) işbirliği ile ''Yeşilçam Şarkıları Konseri'' düzenlendi.

Devlet Tiyatroları Cüneyt Gökçer Sahnesi'ndeki konser öncesinde konuşan SERÇEV Kurucu Başkanı Mehmet Gürkan, birçok kurum ve kuruluşla işbirliğine giderek, engelli ve engelsiz çocukların bir arada eğitim görebildiği bir okul yaptırdıklarını anımsattı. Okulun Çayyolu'nda bulunduğunu belirten Gürkan, fizik tedavi ve spor birimlerinin de yer aldığı okulu, yurt dışından gelen konukların övdüğünü, ancak Türkiye'den yeterince ilgi görmediğini ifade etti.

''Bu okulun sizin sevgi ve şefkatinize ihtiyacı var. İnsanlarımız bu okulu desteklesin ve bunların sayısı artsın istiyoruz'' diyen Gürkan, vatandaşları SERÇEV'e üye olmaya çağırdı.

Gürkan, ayrıca Devlet Tiyatrolarının (DT) kasım ayında ''Bir Hediyem Var Sana Güle Güle Oku Diye'' kampanyasını başlattığını ve bu kapsamda bin öğrenciye giysi ve kırtasiye malzemelerinden oluşan okul çantası hediye edildiğini bildirerek, bu nedenle DT Ankara Müdürü Serhat Nalbantoğlu'na plaket sundu.

Ümitköy Musiki Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevin Akbaş da amatör bir koro olarak kurulduklarını, ancak besteler yaptıklarını söyledi. Akbaş, dördüncü kez konser vereceklerini, bundan sonra da faaliyetlerine devam etmek istediklerini belirtti.

Programda Ümitköy Musiki Derneği Korosu, ''Yeşilçam Şarkıları Konseri'' verdi.

A.A.