Türk sinemasına yıllarını veren, ancak işsizlik ve yalnızlık nedeniyle sıkıntılı günler geçiren sanatçı Mesut Engin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğüne yerleştirildi.

Engin'in yakın bir süre önce tiyatro sanatçısı Mehmet Esen ve Mustafa Turan tarafından Taksim İlk Yardım Hastanesinin önünde bitkin bir halde bulunduğu hatırlatıldı.Engin'in, uzun yıllar sokaklarda, otobüs duraklarında esnafın yardımlarıyla yaşama mücadelesi verdiğini ve bu nedenle çeşitli hastalıklar yaşadığını kaydettiği bildirildi. Son dönemlerde tamamen yaşama sevincini yitirdiğini ve artık ölümü beklemeye başladığını ifade eden Engin'in, Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğünün kendisi için yepyeni bir başlangıç olduğunu anlattığı ifade edildi.

Zamanın karşı konulmaz acelesine yenik düştüğünü ve yeniden yaşama tutunmasına katkıda bulunan herkese minnettar olduğunu bildiren Engin'in, en kısa zamanda kendini toparlayacağının sözünü verdiği kaydedildi. Mesut Engin, 1973 yılında Ses Dergisinin açtığı bir yarışmada birinci olarak Yeşilçam'a ilk adımını attı. 1973-2002 yılları arasında birçok filmde başrol ve yardımcı oyuncu olarak rol alan Mesut Engin, ayrıca bu dönemde mankenlik ve fotomodellik de yaptı.