Meclis"te gazetecilerle konuşan DSP"li Birgün, bir televizyon programında dile getirdiği "Yeşil"in yaşadığı" iddiasını kendisine gelen bilgilere ve tecrübelere dayanarak söylediğini kaydetti.

Birgün, “Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım, ister beğenilsin, ister beğenilmesin Türkiye"ye damgasını vuran bir kişi. Doğu ve Batı"da bir güç olmuş bir kişi. Ondan yarar görenler de, zarar görenler de var. Ölmesi halinde bütün medya duyar. Oradan hareketle ölmediğini veya öldürülmediğini düşünüyorum” diye konuştu. Güvenlik Teşkilatının elinde Yeşil"i bulacak bilgi birikimi ve teknolojik alt yapının olduğuna işaret eden Birgün şunları söyledi:

“Gerçekten bulmak isteseler özel bir ekiple araştırılması gerekir. Bunun gibi özel tip kişilerin bulunması için ortaya bir irade konulması lazım. Polisin elindeki belge ve bilgi müsait ama İçişleri Bakanının böyle bir iradeyi ortaya koyması lazım. Çünkü bunu bizde yaşadık. Bir kişinin bulunması için tam bir çalışma yaparsınız, sonra birileri bu operasyonu durdurur. Bu yeni bir şey değil. Ben Yeşil ile ilgili bir ay önce de bir açıklama yapmıştım. Hala bir dikkate alan yok. Ben o zaman Yeşil"in 2-3 ay önce Antalya"dan Ankara"ya geldiğini duydum. Bu da onun en azından hala hayatta olduğunu gösteriyor. Çünkü o öldüğü anda medyaya duyurulur. Eğer gereken araştırma yapılsa, bir aya kadar ölü ya da diri bulanacağını sanıyorum.”
Birgün “Yeşil"le tanışıyor musunuz?” şeklindeki bir soruya ise “Ben Yeşil"i Bingöl"de Özel Harekat Şubesinde görevliyken tanımıştım. Oradayken bir gün şubeye gelmişti. Bana bu kişi "Sakallı" ya da "Yeşil" diye bilinen kişi diye göstermişlerdi. Daha sonra onu yine Bingöl merkezde ve bir kere de yine şubeye geldiğinde görmüştüm. Ama resmi sıfatla tanıştırılmadık” yanıtını verdi. Birgün, Yeşil"in oğlu Murat Yıldırım"ın böyle bir süreçte kitap yazmasına ve resimlerini yayınlamasına da bir anlam veremediğini kaydetti.

Hürriyet