İnternet ortamına düşen ses kaydında, "JİTEM"i ben kurdum" diyen emekli Albay Arif Doğan'ın Savcı Öz'e verdiği ifadenin detayları ortaya çıkmaya başladı.

Tekerlekli sandalye ile adliyeye gelen ve iki gün Öz'e ifade veren Doğan'ın “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım'ın yaşadığını söylediği belirtildi. Yeşil'i tanıdığını, arkadaşı olduğunu ve Tunceli'de zaman zaman görüştüklerini söylediği kaydedilen Doğan"ın, Savcı Öz'ün, “Yeşil nerede?" sorusuna ise yanıt vermediği öğrenildi.

JİTEM İLE İLGİLİ İFADELER

Savcılık ifadesinde de JİTEM'i kendisinin kurduğunu ve yönettiğini söyleyen Doğan'ın, JİTEM'in dondurulduğunu ve JİTEM'e ilişkin tüm belgelerin hala bir JİTEM görevlisinde durduğunu açıkladığı kaydedildi. Doğan, sözünü ettiği JİTEM görevlisinin ismini vermediği ve bu ismi vermesi durumda öldürülebileceğini belirttiği öğrenildi

EŞREF BİTLİS"İN ÖLÜMÜ

İnternet ortamına düşen ses kaydındaki, “Eşref Paşa'nın ölümü, Cem Ersever yaptı, diyorlar. Eşref'i öyle böyle yapmış! Hayır. Cem Ersever'in arkasına ben destek vermesem, kıçına.., adam mı öldürebilir?" sözlerinin de Doğan'a Savcı Öz tarafından sorulduğu belirtildi. Doğan'ın Eşref Bitlis'in helikopterinin düşmesini kaza olarak nitelendirdiği ve suikast olmadığını belirttiği ifade edildi.

JİTEM İLE PKK İLİŞKİSİ

Doğan'ın JİTEM'in bazı dönemlerde PKK'yı kullandığını 1990'lı yıllarda yaşanan TIR yakma olaylarının bazılarının PKK'ya JİTEM tarafından yaptırıldığını söylediği belirtildi.

DHA