Aydın Özel Yesvi Koleji aylık olağan sosyal etkinlikleri kapsamında Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu'nu konuk etti. Okul öğrencileri ve velilere yönelik ayrı ayrı program düzenleyen Vakkasoğlu, insan yaşamında anne-baba ve evladın yeri ve önemini değerlendirdi. Ebeynlerin çocukları üzerinde titrediğini ve hiçbir çocuğun kolay yetişmediğini belirten Vehbi Vakkasoğlu, bir çok değerlerin kaybolması nedeniyle günümüzde evlatların anne-babaya karşı gösterdiği saygı ve hürmetin her geçen azaldığını belirtti.
Bir öğrencinin iyi yetişmesinde okul dersleri kadar, milli ve kültürel değerlerin de büyük önem taşıdığını belirten Aydın Özel Yesevi Koleji Müdürü Özkan Akman, "Okul olarak hedefimiz, sadece kitapları ezberleyen, her türlü fen ve matematik sorusunu çözen kişi yetiştirmek değil, aynı zamanda vatanına, milletine, çevresindekiler ve özellikle anne-babasına iyi davranan bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizden derslerdeki başarıları kadar, ailesine saygılı olmaları da bizler için çok önemli. Bu nedenle bilimsel etkinliklerin yanında sosyal etkinliklere de önem veriyoruz" dedi.
Okul Salonu'nda verdiği seminerde yeni kutlanan anneler gününe de değinen Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu, her geçen gün ülkedeki huzurevi sayısının arttığını belirterek, aslında bu gelişmenin ülke için üzüntü verici bir durum olduğunu ifade etti. Vakkasoğlu konuşmasında "Ne kadar geniş olursa olsun, bazı evlatlar anne-babalarını evlerine niçin sığdıramıyorlar? Ne oldu da huzur evi denen huzursuzluk evlerinin sürekli sayısı artıyor? Gereksiz bir eşya gibi, bir kenara atılan anne-babalar, aylarca, hatta bazen yıllarca neden hatırlanmıyor? Bir huzur evinde, yıllarca önce öğrencilerimle birlikte ziyaret ettiğim bir babayı hiç unutamadım. Heyecan içinde titreyerek dönüp dönüp teşekkür etmesini fazla bulunca, "Olur mu evladım, az bile… Kaç bayram geçti, dört oğlumdan biri bile gelmedi ziyaretime… Artık ziyaretçiden ümit kestiğim bir zamanda sizler geldiniz, dünya alem benim oldu" demişti ağlayarak…Eğitim sistemimizin bütün sorumluları, külahlarını önlerine koyup bu dehşetli gidişi sorgulamalı ve durduracak tedbirleri derhal almalıdırlar. Fakat asıl sorumluluk, anne babalardadır. Bu dünyada kimsenin kimseye yapamayacağı iyiliği, yardımı, desteği, hem de bütün varlığıyla yapan anne-baba, nasıl sevilmez, nasıl saygısızlık hedefi yapılır? Bir çok genç, eş sevgisiyle, anne-baba sevgisini ayıramıyor. Biri için diğerini zedeliyor. Tabii ki genellikle de, harcanan, dışlanan, vefasızlığa uğrayan anne-baba oluyor" ifadelerine yer verdi.
Zaman zaman duygusal anların da yaşandığı seminer sonunda Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu kitaplarını imzaladı. Aydın Özel Yesevi Koleji Müdürü Özkan Akman, Vakkasoğlu'na öğrenci ve velilere verdiği seminerden dolayı teşekkür etti. (iha)