Son yıllarda kendini yenileyen Türk sineması, 'Çadır' filmiyle sinemaseverlerde heyecan uyandıracak. 3 Milyon dolarlık bütçesiyle ön hazırlık süreci tamamlanan ve çekimlerine başlanan filme Kültür Bakanlığı da destek veriyor.
İLK 3 BOYUTLU TÜRK FİLMİ

Senaristliğini ve yönetmenliğini Feridun Nevzat'ın yaptığı "Çadır" filminde Avatar filminde kullanılan 3 boyutlu çekim teknikleri kullanılacak. Haziran ayında çekimlerine başlanacak filmin gösterim tarihi ise 1 Mart 2011 olarak belirlendi. Çanakkale Savaşı'na ait arşiv görüntülerine dayanılarak çekilecek olan filmde, ilk aşama çekimlerin üzerine sonrasında grafik çalışmaları ve simülasyon çalışmaları bindirilerek 3 boyutlu hale getirilecek. Çekimlerinin bir bölümü Çanakkale'de yapılacak film 1915'e zaman yolculuğu yapacak.

KENDİ MACERA FİLMİMİZ OLSUN

Filmin yapımcılığını üstlenen Hasan Ali Yenilmez ise "Çocuklarımızın neden bizim kendi tarihimizi öğrenebilecekleri macera tadında bir sinema filmimiz yok" düşüncesinden hareketle böyle bir projeye başladıklarını söyleyerek "Gençlerin ve çocuklarımızın ilgisini çekerken hem keyif alacakları hem de tarihimizi öğrenebilecekleri macera tadında bir sinema filmi amaçlıyoruz" dedi.


'ÇADIR'DA gizemli yolculuk

Film, Çanakkale'de savaşarak şehit olan bir askerin torunu ve arkadaşlarının maceralarını konu alıyor. Arkadaşlarıyla birlikte, dedesinden kalan eski çadırın gösterdiği gizemli yolu izleyen Elif ve arkadaşları burada kendilerini bekleyen maceralı bir yolculuğa çıkıyorlar. -yenişafak