Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Büyükşehir Belediyeleri Kanunu, İl Özel İdareleri Kanunu ve belediye gelirlerini artıran kanunlarla belediyelerimize, yerel yönetimlere daha güçlü hizmet etme imkanı verdik. Yerelleşme bizim politikamızdır'' dedi.
 
Erzurum'da temas ve incelemelerini sürdüren Arınç, Erzurum Valiliği ziyareti sonrası Büyükşehir Belediyesine geçerek Başkan Ahmet Küçükler'i makamında ziyaret etti. Arınç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, mahalli seçimlerde tekrar belediye başkanı olması nedeniyle Küçükler'i tebrik ettiğini söyledi.
 
Arınç, ''Sayın Küçükler 2004'ten bu yana Büyükşehir Belediye Başkanımız. 2009'da tekrar seçimleri kazanmıştı. Kendisini şifahen tebrik etmiştik ama bugün makamlarında da ziyaret etmeyi arzu ettim. Arkadaşımıza başarılar diliyorum. Çalışma arkadaşlarıyla birlikte Erzurum'a güzel, hayırlı hizmetler yapmalarını temenni ediyorum. Erzurum, merkez belediyeleriyle, büyükşehirle, ilçe belediyeleriyle inşallah hayırlı hizmetlerin içerisinde olacak. Amacımız Erzurum'un güzel insanlarına daha huzurlu, daha mutlu, daha güvenli ve beşeri ihtiyaçların hepsinin karşılandığı, insanların mutlu olduğu bir Erzurum'da yaşatmak'' diye konuştu.
 
"YERELLEŞME BİZİM POLİTİKAMIZ"
Yapılan düzenlemelerle belediyelerin vatandaşlara daha güçlü hizmet verdiğini ifade eden Arınç, şunları kaydetti: ''Merkezi hükümet olarak belediyeye desteğimiz devam ediyor. Milletvekillerimiz de belediyenin hizmetlerini her an takip ediyorlar. Son yıllarda bildiğiniz gibi yerel yönetimlere AK Parti hükümetleri çok büyük önem verdi. Bununla ilgili olarak Kamu Yönetimi Kanunu'nu çıkardık. Ama Sayın Cumhurbaşkanı Sezer de veto ettiği için tekrar mecliste görüşülemedi. Ama Büyükşehir Belediyeleri Kanunu, İl Özel İdareleri Kanunu ve belediye gelirlerini artıran kanunlarla belediyelerimize, yerel yönetimlere daha güçlü hizmet etme imkanı verdik. Yerelleşme bizim politikamızdır. İstiyoruz ki Erzurum'u misal alırsak, bunun için gereken hizmetler daha çabuk, daha süratli ve daha ucuza yapılabilmeli. Ve yerel yönetimler kendi hizmetleri konusunda daha çabuk karar alma mekanizmalarına sahip olmalıdır. Bu konu Türkiye'de yerelliği özendiren bazı gelişmelere yol açtı. Erzurum da mutlaka bundan nasibini almıştır. Bugüne kadar gelen hizmetlere daha büyükleri ve daha mükemmelleri de mutlaka ilave edilecektir.''
 
Küçükler, ziyaretin sonunda Başbakan Yardımcısı Arınç'a, İslam alimlerinden Erzurumlu Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi'nin şiirlerinin yer aldığı ''Nazlı Niyazlar'' adlı kitap ile semaver hediye etti.
 
Arınç, kitabı alırken uçakla Erzurum geldiği sırada Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kendisine Alvarlı Muhammed Lütfi Efendi'den bahsettiğini anımsatarak, Alvar köyünden önemli insanların yetiştiğini vurguladı.
 
Arınç, ziyaretin ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Ulu Cami'de cuma namazını kıldı. Vatandaşlar, cami çıkışında Arınç'a sevgi gösterisinde bulundu.