DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin Bursa il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, hükümetin Türkiye'yi, işsizlik, açlık ve yoksulluğun en üste çıktığı, uluslararası ilişkilerde büyük bir irtifa kaybettiği bir noktaya getirdiğini savundu.

Basın toplantısının ardından gazetecilerinin sorularını cevaplayan DSP lideri Sezer, önümüzdeki yerel seçimlerde bir işbirliği yaşanıp yaşanmayacağına dair bir soruya ise şu cevabı verdi:

''22 Temmuzda tüm meydanlar yakamıza yapıştı, bir birliktelik yaşadık. Ama seçimlerden sonra gördük ki solu iki kanattan yürütmek projemiz doğru. Bir araya geldik diye bir şey olmadı, AKP yüzde 47 oy aldı. AKP belli, tehlikeli, karanlık parti, önü de karanlık arkası da karanlık. Peki yüzde 47 oy almasında hiç mi hatamız günahımız yok. Bir araya da geldik, peki neyimiz eksik. Sadece laiklik diyerek oy alınamayacağını bilmemiz lazım. Laikliği savunurken inançlara saygıda hiç kusur edilmemesi gerektiğini söylüyoruz. Başka şeyleri de konuşmak lazım. Zenginliği eşitçe paylaşalım. Bunları söylemeden, projeleri ortaya koymadan, Ahmet ile Mehmet'in bir araya gelmesiyle bu AKP tehlikesini önlemek mümkün değil. (İşbirliklerine kapalı mısın) sorusuna şimdilik bu konuda bir şey söylemiyorum. Günün koşulları ayrı ama her parti kendi hazırlıklarını yapmalı.

CHP'nin ulaşamadığı sosyal gruplara DSP ulaşıyor. Asıl bu yolla sol büyür. Biz işbirliği deyince birinin birini teslim alması kavgası başlıyor. Siyasette işbirliği filan düşünen yok, çok kötü.''


AA