AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ''Yerel yönetimlere yetki vermekten hiç korkmamak ve endişe duymamak lazım'' dedi.

Patalya Otel'de kamp yapan Manisaspor-Manavgat Evrensekispor hazırlık maçını izlemek ve Manisaspor takımının iftar yemeğine katılmak üzere Kızılcahamam'a gelen Tanrıverdi, AK Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. 

Hüseyin Tanrıverdi burada AA muhabirine yaptığı açıklamada 2004 yılında yerel yönetimlerde reform gerçekleştirdikleri belirterek, ''Yerel yönetimler demokrasinin beşiğidir. Türkiye'de hem yerel yönetimlerin güçlendirilmesi hem de demokrasinin güçlendirilmesi adına yerel yönetimlerde bir düzenleme yapılması gerekirdi. Bu anlamda Büyükşehir Belediyeler Kanunu, Mahalli İdare Birlikleri Kanunu gibi yerel yönetimleri ilgilendiren yasalarda çok önemli düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemelerin her biri yerindelik ve yerellik ilkesi benimsenerek, ademi merkeziyetçi bir anlayışla gerçekleştirildi. Hemşehrilerimizin, vatandaşlarımızın beklentisi anında, zamanında, yerinde, kaliteli hizmettir'' ifadelerini kullandı.

 Yerel yönetimlerin dinamik bir yapıya sahip olduğunu kaydeden Tanrıverdi, ''Durağan bir anlayışla kesinlikle yerel yönetimlerde bir başarı elde edemezsiniz, hizmeti sağlayamazsınız'' dedi. 

''Zihnimizde üniter yapıyı bozmak gibi bir düşünce olamaz''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, yerel yönetimler konusunda yaptıkları ve yapacakları düzenlemelerin üniter yapıya zarar vermeyeceğinin altını çizerek, ''Zihnimizde üniter yapıyı bozmak gibi bir düşünce olamaz. Merkezi yönetim yetkilerini, imkanlarını yerel yönetimlere devredilebilir. Dünyada gelişmiş, ileri, çağdaş ülkelere baktığınız zaman bunların çok açık örneklerini görürsünüz. Dolayısıyla yerel yönetimlere yetki vermekten hiç korkmamak ve endişe duymamak lazım.'' diye konuştu.

AK Parti olarak hizmet odaklı çalışma misyonunu benimsediklerine vurgu yapan Tanrıverdi ''Politikalarımızın merkezinde insan vardır. Yaşanabilir, yaşam standartları yüksek şehirler oluşturmak bizim vizyonumuzdur. Değişen, gelişen Türkiye ve dünyada insanların ihtiyaçları da değişmekte ve gelişmektedir. Buna ayak uydurmak ve öncülük yapmak durumundayız'' diye konuştu.

''Hizmetin adresiyiz''

''Yerel yönetim hizmeti denildiği zaman sadece alt ve üst yapı hizmetleri akla gelmemeli'' diyen Tanrıverdi, şunları kaydetti: ''Şu ana kadar ülkemizde ve dünyada yerel yönetimler alt ve üst yapılarını, büyük oranda tamamladı. Ama bu devir artık yenilenmeli. Şimdi estetik şehirler oluşturmak için, yerel yöneticilerimiz programlarını ve projelerini belirlemeliler. AK Parti olarak 'hizmetin adresiyiz' diyoruz ve değişimin öncüsü olduğumuzu iddia ediyoruz. Değişime ayak uydurduğumuz, ve değişimin öncülüğünü yaptığımız için bugün Türkiye dünün Türkiyesi olmaktan çıkmıştır. Daha gelişmiş, müreffeh bir ülkede onurlu bir vatandaş olarak yaşıyoruz. Bizim hedefimiz 2023'tür. 2023'e ulaştığımız zaman da Türkiye daha ileri ülkeler arasında yerini almış olacak.''

''Nüfusu 750 binin üzerinde olan illerimiz Büyükşehir olacak''

Büyükşehir Belediye Yasası'nın Türkiye'nin gündeminde olduğunu kaydeden Tanrıverdi, açıklamasını şöyle sürdürdü: ''Başbakanımızın ifadesiyle nüfusu 750 binin üzerinde olan illerimiz büyükşehir olacak. Büyükşehir belediyelerinin sınırı il sınırı olacak. Şu an mesela Ankara 50 km yarıçaplı hizmet alma şansına sahip. Bu kanun çıktığı zaman Ankara ili sınırları büyükşehir belediye sınırları olmuş olacak. Bununla kamu kaynağı israfı önlenmiş, alt ve üst yapı bütünlüğü sağlanmış olacak. Daha sağlıklı şehirlerin oluşması sağlanacak. Bu yasayla mevcut 16 büyükşehirimize 13 tane daha eklenecek. Toplam 29 büyükşehirimizin ikisinde İstanbul ve Kocaeli'nde il sınırları düzenlemesi şu an uygulanmaktadır. Diğer 27 tanesi de İstanbul ve Kocaeli gibi olacaktır.''

Tanrıverdi sözkonusu yasa tasarısının açılır açılmaz Meclis'e sunulacağını ve 2014'teki yerel seçimlere bu yasayla girmek istediklerini söyledi. 

''Manisaspor sahaya çıktıktan sonra görecekler çok güzel takım olmuş''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, daha sonra Manisaspor Kulüp Başkanı Emre Hasgör, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut ile birlikte Patalya Otel spor tesislerinde oynanan Manisaspor-Manavgat Evrensekispor hazırlık maçını izledi. Tanrıverdi, maçın ardından Patalya Otel'de Manisasporlu futbolcu ve yöneticileri ile birlikte iftar yemeğine katıldı.

İftar yemeğinde konuşma yapan Tanrıverdi, ''Bugünkü hazırlık maçını izledim, doğrusu bu takımdan ümitvarım. Arkadaşlarımız büyük bir performans ortaya koydular ve koyacaklarının işaretini verdiler. Manisalı hemşehrilerimiz, takımları sahaya çıktıktan sonra görecekler ve takdir edeceklerki çok güzel bir takım olmuş, herkesin yüzü gülecek'' diye konuştu.