Yerel seçimlere 8 ay gibi bir süre olmasına rağmen Kuşadası yerel siyaseti giderek kızışıyor. Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ile DSP adayı Engin Berberoğlu arasında patlak veren miting kavgası ve DSP"ye üye olanların sayısı üzerindeki tartışmanın ardından CHP Kuşadası İlçe Başkanı M. Esat Altungün, DSP"nin düzenlediği son mitingin başarısız olduğunu belirterek, DSP adayı Engin Berberoğlu"nu belediye başkanlığı yarışından geri çekilmeye davet etti. Bu arada, bir açıklama yapan DSP Kuşadası Belediye Başkan adayı Engin Berberoğlu ise CHP"den istifa ederek DSP"ye geçenlerin sayısının 640 olduğunu iddia etti.
Kuşadası eski Belediye Başkanı Engin Berberoğlu"nun DSP"ye katılımı nedeniyle gerçekleşen miting ve son siyasi gelişmeler doğrultusunda bir açıklama yapan CHP Kuşadası İlçe Başkanı M. Esat Altungün, ilginç değerlendirmelerde bulundu. CH Kuşadası İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı M. Esat Altungün, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte CHP"ye yönelik haksız saldırılar ve gerçek dışı istifa ithamlarında bulunanların önceki akşam düzenlenen mitingle gerçek yüzlerinin ve gerçek güçlerinin ortaya çıktığını söyledi. DSP"ye katılımlar konusunda “ Dağ fare doğurdu” şeklinde değerlendirmede bulunan CHP Kuşadası ilçe Başkanı M. Esat Altungün, “Günlerdir binlerce kişinin katılımı ile miting düzenleyeceklerini ilan edenler, ünlü bir pop müzik gurubunu da çağırmalarına rağmen, ilan ettikleri 7 bin rakamının onda birini ancak toplayabilmişlerdir. Söz konusu miting alanına toplanan 700 kişinin büyük bir çoğunluğunun da müzik gurubunu dinlemek için gelen kendi halinde vatandaşımız olduğu da gün gibi ortadadır. Müzik gurubunun bile arkasına sığındıkları halde yaygaraları boş çıkmış balonları sönmüştür” dedi.
Engin Berberoğlu"nu kendisini daha fazla yıpratmadan yarıştan çekilmeye davet eden CHP Kuşadası ilçe Başkanı M. Esat Altungün, “Başarısızlıkla sonuçlanan bu miting, her dönem bir başka partiden de olsa egosunu tatmin etmek için Belediye Başkanlığı yarışına soyunan Engin Berberoğlu"nun Kuşadası siyasetinden çekilmesinin gerekliliğini tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur. 7 bin kişi diye yola çıkıp, hayali üyeler yapanlar, şemsiye-şezlong vaat edenler, artık halk tarafından istenmediklerini anlamalıdır. Sayın Berberoğlu"nun kendisini daha fazla yıpratmadan ve kendisine inananları eskitmeden, kendisini iki dönem belediye başkanı yapan eski partisine ve seçmenlerine verdiği zararları sona erdirmesi gerekmektedir. Berberoğlu"nun gerçek dostlarının da bu anlamda gayret göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.
Bu arada, Eski Kuşadası Belediye Başkanı Engin Berberoğlu"nun DSP"ye geçmesinin ardından Kuşadası"nda CHP ile DSP arasında yaşanan istifa tartışmalarına DSP Belediye Başkan Adayı Engin Berberoğlu"ndan cevap geldi. Berberoğlu, şu ana kadar CHP"den istifa ederek DSP"ye katılanların sayısının 640 olduğunu açıkladı.
DSP Belediye Başkan Adayı Engin Berberoğlu, istifanın tek taraflı bir müessese olduğunu belirterek, “CHP"den şu kadar kişi, bu kadar kişi istifa etmiş beni hiç ilgilendirmiyor. İstifa zaten tek taraflı bir müessesedir. Bir kişi başka bir partiye geçtiği zaman eskisinden istifa etse de etmese de ayrılmış sayılır. Kaldı ki şu anda bizim elimizde gerek parti ilçe örgütüne yollanan, gerekse bugünlerde yollanmak üzere olan 640 tane CHP"den istifa vardır. Onlar sadece noterden istifaları kabul ediyormuş, bu onların kendi bileceği bir şeydir. Önemli olan vatandaşın hür iradesidir. CHP yönetiminin veya Esat Altungün"ün benimle ilgili eleştirilerine önümüzdeki günlerde çok kapsamlı bir şekilde cevap vereceğim” dedi.