Yerel seçimler için hazırlıklar başladı. 2009'un mart ayında yapılması öngörülen yerel seçimler için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) oy pusulası ve zarfı için ihale açtı. İhale şartlarına göre oy basımında turuncu, mavi ve sarı renkli oy pusulaları basılacak. Üç ayrı renkte olmak üzere toplam 41 bin top (861 bin kilogram) birinci hamur kâğıt alınacak. İhale 21 Nisan'da yapılacak.

YSK, turuncu renkli 14 bin top (294 bin kg), mavi renkli 13 bin top (273 bin kg) ve sarı renkli de 14 bin top (294 bin kg) olmak üzere üç ayrı renkte birinci hamur filigranlı kâğıt alacak. Oy zarfında kullanmak için de 4 ayrı renkte kâğıt alacak. Mor renkli, mavi, turuncu ve sarı renkli olmak üzere toplam 687 ton hamur alınacak. Devlet Malzeme Ofisi'nin YSK adına açtığı ihalede çeşitli şartlar da koşuldu. Konsorsiyumlar ihaleye katılamayacak. İhaleye girecek isteklinin cari oranının (dönen varlıklar/kısa vadeli borçlar) en az 0.50, öz kaynak oranının (özkaynaklar/toplam aktif) en az 0.10, kısa vadeli banka borçlarının öz kaynaklara oranının 0.75'ten küçük olması gerekecek.
İhaleye katılacak olanlarda ekonomik ve mali yeterliliğe de bakılacak. İstekliler, bankadan teklif bedelinin yüzde 5'inden az olmamak üzere istekli tarafından belirlenecek tutarda bankalar nezdinde kullanılmamış nakit kredisi veya kullanılmamış teminat mektubu kredisini ya da serbest mevduatını gösterir belge verecekler. Üretim ve imalat kapasitesi, araştırma-geliştirme faaliyetlerini belirlemeye yönelik belgeler de isteklilerden talep edilecek. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, en düşük fiyat esasına göre belirlenecek. Kamu İhale Kurumu tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde yerli malı olarak kabul edilen mal kalemini teklif eden yerli istekliler lehine yüzde 15 oranında fiyat avantajı uygulanacak. YSK'nın 2008 yılı bütçesine 2009 yılında yapılacak yerel seçimlere hazırlık amacıyla 30 milyon YTL ödenek konuldu. İhale için ilk etapta bu ödenekten para harcanacak. Ancak asıl maliyet seçimlerde çalışan personelden kaynaklanıyor. Bunun için yerel seçimlere ilişkin ödeneğin büyük bir kısmı 2009 bütçesinde yer alacak. Bu sefer toplam maliyetin 150 milyon YTL'yi bulması bekleniyor.