Gar Gazinosuna eşi Fevziye Ortekin ile birlikte gelen Ortekin"i partili gençlerin tezahüratlarla karşıladı. Toplantıya İlhami Ortekin"e destek vermek için Anavatan Partisi MKYK üyesi Önder Nalıncı ve Anavatan Partisi Aydın İl Başkanı Serhat Emanet de katıldı. DP Aydın Merkez İlçe Başkanı İbrahim Pehlivan yaptığı açılış konuşmasında günün artık Aydın için seferberlik günü olduğunu belirterek Türkiye"nin dikkatlerinin Aydın"a çevrildiğini, hedefin seçimlerde büyük bir başarı ile Aydın Belediye Başkanlığını tekrar kazanmak olduğunu söyledi.
DP Aydın İl Başkanı Engin Polat ise tüm Demokrat Partililerin partileri için her gün ne yaptıklarını sorgulamaları gerektiğini vurgulayarak “ Bu coşkulu ortamda şunu görüyorum. Bu şehir kıratın ve ANAP"ın bayraklarını ne kadar çok özlemiş. Bize desteklerini sunan tüm ANAP"lı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.
Daha sonra konuşan Belediye Başkan Adayı İlhami Ortekin, gördüğü ilgi karşısında duygulanırken konuşmasında “Ben 48 yıldır siyasetçiyim ama hiç politikacı olmadım. Hiç abartmadan söylüyorum böyle coşku da görmedim. Bugün burada gördüğümüz 63 yıl önce Aydın"da yakılan demokrasi meşalesinin ta kendisidir. Artık gün geldi. Aydın "Yeter Söz Milletin" diyor. Aydın"ı asla bölüp parçalatıp yönettirmeyeceğiz. DP hareketi Aydın"dan Türkiye geneline dalga dalga yayılacak. Biz buna beyaz yürüyüş diyoruz. Aydın özüne dönüyor. 29 Mart"ın bizim için bir tek özelliği seçim kazanmak değil. Misyonumuz DP hareketini Aydın"dan Türkiye"ye taşımak” ifadelerini kullandı.
Konuşmasında CHP Belediye Başkan adayı Milletvekili Özlem Çerçioğlu ve MHP Belediye Başkan adayı Hüseyin Aksu"yu da eleştiren Ortekin “Aydın"da çağ dışı siyaset yapıyorlar. 7 yıl Aydın"ın vekilliğini yapacaksın Aydın Gar Gazinosuna hiç girmeyeceksin. Sonra kalkıp Aydın"a gelip aday olacaksın. Vekaleti bile 7 yıl yapamadın. Vekil olarak tek başardığın olay Belediye"nin öğrenci burslarını iptal ettirmek oldu. Benim öğrencimin nafakasını kesenler nasıl gelip bu göreve talip olurlar. Bir diğeri 7 yıl dinlenmiş ha bire proje geliştirmiş. Gelecek yine kapılarını vatandaşa kapatacak. Aydın için yapılmış çağdaş hizmetleri yıkacak. Önce insan desen olmaz mı? Ama sen bu belediyenin önünden bile geçemezsin. Bunlar bizi kıskanıp çatlamasınlar bizi örnek alıp ıslah olsunlar” şeklinde konuştu. Toplantının sonunda DP"nin Aydın Merkezde mahalle temsilcilerinin belirlenmesi için partililere form dağıtımı yapıldı.

GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN...

1

2