Zonguldak'ın Gelik beldesinde özel bir maden ocağında çalışan maden işçileri, yeni yılı, yerin metrelerce altında kutladı. Gelik beldesindeki özel bir maden ocağında çalışan maden işçileri, yerin metrelerce altında yeni yıla girdi. Gece vardiyasında çalışan madenciler, arkadaşlarıyla birlikte pasta keserek, yemek yedi ve dua etti. Aralarında yeni evlilerin de bulunduğu madenciler, yeni yıla çalışarak girmenin burukluğunu yaşadı.

Madenciler, yanlarında getirdikleri domates, salatalık, soğan, pasta ve ekmekleri sofra olarak kullandıkları sedirin üzerinde hazırlayarak yemeğe başladı. Madenciler, getirdikleri pastayı hep birlikte keserek elleriyle birbirlerine yedirdi. Yemek yedikten sonra dua eden madenciler, 2007 yılını yeni yıla bağlayan son saniyeleri birlikte saydı. Yeni yıl ile birlikte hep bir ağızdan yöresel oyun havaları söyleyen madenciler, oynayarak yeni yılın çoşkusunu yaşadı.

Birbirlerine mutlu yıllar dileyen madenciler, kısa süren eğlencelerinin ardından tekrar işlerinin başına döndü.

Ailelerinden uzak olması nedeniyle buruk bir yılbaşı kutladıklarını belirten madenciler, "Yeni yılın tüm İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini dileriz. Herkesin yeni yılını kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir yıl diliyoruz" diye konuştu.

iha