Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte Yenipazar da camiler çocuklarla doldu taştı. Yenipazar ilçe müftülüğüne bağlı Çarşı caminde de Yaz Kur’an Kursu açılış programı gerçekleştirildi.

Etkinlikte konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, “Yaz tatillerini Kuran Kurslarına ve camilere gelerek değerlendiren öğrencileri tebrik ediyorum ve Kursu tamamladıklarında her birinin Kuran-ı ve temel dini bilgileri öğrenecek olmalarından duyduğum memnuniyeti anlatamam, çok memnun oldum,bu vesile ile bütün din görevlilerimizi bu yoğun tempoda çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Bu kurslarda Kur’an-ı Kerim okumayı, Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in örnek hayatını öğrenecek ve tanıyacaksınız. Yine bu kurslarda imanın ve İslam’ın şartlarını, abdest almayı, namaz kılmayı, namazda okunan sure ve duaları, oruç, hac ve zekât ibadetini, anne-babaya saygı, iyi evlat olmak, doğruluk, merhamet, sevgi, saygı, adalet, hoşgörü, yardımlaşma, fedakârlık, sabır, vefa gibi zaten sizde var olan kuralların dinimizin emirleri olduğunu öğreneceksiniz” dedi.

Yenipaza’da bu yıl açılan 36 kursta bin 100 öğrencinin Kur'an-ı Kerim öğrendiğini açıklayan Aydın, geçen yıl açılan 34 Kur'an Kursu’nda 630 öğrencinin ders aldığını hatırlatarak, "Ayrıca geçen yıllara göre yapılan bir diğer yenilik ise Kur'an kurslarına gelen öğrenciler imam hatiplerin kontrolünde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın belirlemiş olduğu sistemde internet üzerinden kayıt yapıyor. Küçük yaşta Kur'an-ı Kerim öğrenmenin sevabı çok. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) 'Küçük yaşta öğrenilen Kur'an-ı Kerim insanın etine, kemiğine karışır' buyurmuştur. Bizlerde istiyoruz ki yetişen yeni neslin etine kemiğine Kur'an-ı Kerim karışsın. Çocukların erken yaşta camilerde yetişmesi çok önemlidir. Temel dini bilgilerini ve Kur an-ı Kerim eğitimini tüm personelimizle birlikte vermeye çalışacağız. Bu konuda anne ve babalara da önemli görevler düşüyor, çocuklarımızı küçük yaşta cami ve Kur an kursu eğitimiyle tanıştırmazsak büyüdüğü zaman camiye gelmesi ve diz çöküp Kur an okuması zor oluyor. Bu vesileyle bütün çocuklarımızı camilerimize ve Kur’an kurslarımıza bekliyoruz. Ayrıca camilerdeki eğitim görsel eğitim materyalleri yardımıyla yapmaya çabalıyoruz. Bu konuda velilerimizden destek bekliyoruz. Bu yıl kurslara gelen öğrencilere Diyanet Vakfı tarafından kitap ve elifba dağıtıldı. Kurslarımızda günde 2 saat Kur'an-ı Kerim dersi verilirken, kalan vakitlerde ise ibadet, ahlak ve siyer dersleri veriliyor. Bu yıl kurslardaki hedefimiz 10 gün içerisinde öğrencilerin elifbayı bitirerek Kur'an-ı Kerim'e geçmeleridir" diye konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png