Programlara katılım beklenin üzerinde gerçekleşirken sadece bayanlara yönelik düzenlenen programa Yenipazar Merkez ve mahallelerden gelen bayanlar yoğun ilgi gösterdi. 

Programın açılışında konuşma yapan Yenipazar İlçe Müftüsü Şevket Bulut, Kur'anı öğrenmenin, öğretmenin, okuyup, yaşamanın önemi hakkında konuşma yaparak, “Hadisi Şerifte belirtildiği gibi, "Sizin en hayırlınız Kur'anı öğrenen ve öğreteninizdir" buyrulmuştur. Kur'an okumayı öğrendikten sonra hayatımıza ve bütün gelecek nesillere aktarmanın ne kadar önemi olduğu hadisi şerifte açıkça belirtilmiştir” dedi. Bulut, konuşmasında eğitim öğretim döneminde fedakarca çalışan, emek sarf eden tüm kuran kurs öğreticilerine teşekkür ederek eğitim öğretim döneminde Allah’ın kelamını öğrenmek için gayret eden tüm öğrencileri de başarılarından dolayı tebrik etti.

Yenipazar Müftülüğüne bağlı Kur'an Kursları Öğreticileri ve Öğrencileri tarafından hazırlanan hatim programında, Kur'an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, şiirler ve Konya'dan gelen gurupça semazen gösterisi yapıldı. Programdan önce halka lokma ikram edildi. Programa katılanlara ‘Resimli Namaz ve Abdest Kartelası’ dağıtıldı. Kursiyerler arası yapılan yarışmalarda dereceye girenlere hediyeler takdim edildi.
2013-2014 eğitim öğretim döneminde eğitim gören kursiyerlere Kur’an Kursu öğreticileri tarafından başarı ve katılım belgeleri verildi.