Aydın'da kış aylarında Yağan yağışlardan ve barajlardan bırakılan sular nedeniyle trafiğe kapanan Yenipazar-Aydın karayolu üzerinde iki adet köprü yapılıyor.

Kış aylarına kadar yapımı tamamlanması beklenen köprüler sayesinde hem yolun sular altında kalmayacağı, hem de ovaya kaplayan suların daha erken tahliye olacağı bildirildi.

Aydın'ın Yenipazar ilçesinde Şubat ayında Yağan aşırı yağışlar ve Kemer Barajından bırakılan sular nedeniyle Aydın Ovası sular altında kalmış ve Yenipazar'ın Aydın ve Nazilli ile bağlantısını sağlayan karayolu trafiğe kapanmıştı. İki gün boyunca trafik akışında sorun yaşanan bölgede inceleme yapan Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, bölgede yapılabilecek önleme çalışmaları hakkında bilgi alıp gerekli yerlere konuyla ilgili müracaatlarda bulunmuştu.

Ovadaki suların çekilmesi ile Karayolları Bölge Müdürlüğü bölgede proje çalışması yapıp, aynı sorunun bir daha yaşanamaması için çalışma başlattı. Geçtiğimiz günlerde bölgeye iki adet köprü yapımı için kolları sıvayan Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü Aydın Şubesinin çalışmalarını yerinde inceleyen Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ve Ak Parti Yenipazar İl Genel Meclisi Üyesi Ünal Sarıoğlu, köprülerin kış aylarına kadar tamamlanmasını beklediklerini söylediler.

'KÖPRÜLER SAYESİNDE SORUN ORTADAN KALKACAK'

Sel olayının yaşandığı dönemde bölgede incelemeler yaparak çiftçi ile konu hakkında görüştüğünü hatırlatan Mehmet Erdem, "Ak Parti hükümeti olarak 10 yıldır vatandaşımızın derdine derman olmak için çalışıyoruz. Burada hem çiftçimiz için hem de yolu kullananlar için tehlikeli bir durum vardı. Bu köprüler sayesinde bu sorunu ortadan kaldıracağız inşallah" dedi.

'BÖLGEDE SU BİRİKMEYECEK'

Karayolu nedeniyle bölgede suyun geçişine engel doğal bir set oluştuğunu ifade eden Ünal Sarıoğlu ise yapılmakta olan köprüler ile ovadaki suyun tahliyesinin çok daha kolay olacağını söyledi. Yaklaşık ovanın 2 metre yükseltisinde bulunan karayolunun suyun akışına engel olup ovada suyun birikmesine neden olduğunu ve bununda çiftçiye büyük bir zarar verdiğini kaydeden Sarıoğlu, köprüler sayesinde bundan sonra ovada su birikmeden normal akışına devam edeceğini ifade etti. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png