Çarşı Meydanı"nda bulunan Merkez Camii"nde düzenlenen etkinlikte kazanlar dolusu aşure vatandaşlara ikram edildi. Yüzlerce kişinin katıldığı aşure etkinliğinde Yenipazar halkı adeta aşureye doydu.
Programın açılışında konuşan İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, ilçede birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak, aşure gününün mana ve önemini gündemde tutarak bu bilinci yaygınlaştırmak amacıyla böyle bir program hazırladıklarını belirtti. Aydın, Muharrem ayının İslâm'dan önce de kıymet verilen bir ay ve bu ayda tutulan oruçların faziletli olduğunu belirterek aşurenin özellikle hanımları birbirine yaklaştırdığını, böyle gün ve ayların toplumun çimentosu görevi gördüğünü ifade etti.
Bütün vatandaşların hicri yılını, muharrem ayı ile birlikte aşure gününü tebrik eden Aydın; bu günlerin toplum olarak birlikte idrak edilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Yenipazar ilçesinde ilk defa yapılan aşure günü etkinliği içerisinde olan aşure programı ilçenin pazarı olması nedeniyle Çarşamba günü yapıldı. Yenipazar İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte herkes doyasıya aşure yedi.