KONGRE ara seçimlerinde Demokratların Temsilciler Meclisi'ni kaybetmesiyle büyük bir hezimete uğrayan ve 'sorumluluğu üstleniyorum' diyen Başkan Obama, halen 2012 seçimlerinin en popüler adayı olduğu belirlendi. CNN Televizyonu'nun Opinion Research Corp'la beraber gerçekleştiriği ankete göre, Demokrat Partililerin yüzde 73'ü Obama'nın başkan adayı olmasını istiyor ve diğer adayların hiçbiri Obama'yı geçecek kadar destek toplayamıyor.

SORUMLULUĞU ÜSTLENDİ
Öte yandan Obama, ara seçimlerin Amerikalıların ekonomik toparlanmanın hızına dair duydukları hayal kırıklığını gösterdiğini söyledi. Obama, önceki gece yaptığı açıklamada 'Başkan olarak, istihdam artışını daha hızlı bir şekilde yeniden tesis edememenin sorumluluğunu alıyorum. Eğer şu anda işsizlik oranları yüzde 9,6 yerine yüzde 5 olsaydı, o zaman halkın politikalara karşı güveni de daha fazla olurdu' diye konuştu.

Ermenilerin 5 adayı kazandı
ABD'deki önemli Ermeni kuruluşlarından Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), ara seçimlerde destekledikleri adayların yüzde 90'dan fazlasının seçimleri kazandığını duyurdu. ANCA, Senato'daki Demokrat çoğunluk lideri Harry Reid, Mark Kirk, Barbara Boxer, Chuck Schumer ve Barbara Mikulski'ye destek verdiklerini belirtti. Öte yandan, seçimlerde yerel düzeyde yarışan 5 Türk adaydan ikisi de seçimleri galip bitirdi. Buna göre, Hakim Jay Karahan, Teksas eyaletinin Houston kentinde Harris ilçesi 8'inci Mahkeme Başyargıçlığına seçilirken, John Alpay da California'nin San Clemente seçim bölgesi Capistrano Birleşik Eğitim Bölgesi 3'üncü Bölge Meclisi üyeliğine seçilmeyi başardı. Böylece, ABD'de seçim kazanarak çeşitli görevlere gelen Türk asıllı Amerikalıların sayısı üçe çıkmış oldu.