Marvel'ın heyecanla beklenen filmi Yenilmezler (The Avengers) New York’un gözde festivallerinden 2012 Tribeca Film Festivali’nin kapanış filmi olacak. Indiewire sitesinin haberine göre festival ortak direktörlerinden Jane Rosenthal yaptığı açıklamada kapanış filmi olarak Yenilmezler'in gösteriminin kesinleştiğini ifade ederek, “Marvel’ın Yenilmezler’i şüphesiz ki festival takipçilerinin de heyecanla beklediği bir yapım ve 11. yaşını kutlayan festivalimizi kapatmak için mükemmel bir seçim.” sözleriyle de filmin etkisini dile getirdi.
Yönetmen Joss Whedon ise vizyon öncesi Tribeca Film Festivali’nde filmin gösterilmesinin kendisi için bir onur olduğunu belirterek, doğup büyüdüğü Manhattan’ın da kendisi için ayrı yeri olduğunu sözlerine ekledi. Festival kapsamındaki bu özel gösterime ayrıca günlük hayatta ‘fark edilmeyen’ kahramanların da katılacağı açıklandı. Polisler, itfaiyeciler, ilk yardım görevlileri ve Amerikan ordusunun çeşitli kademlerindeki askerler festival kapsamındaki gösterimde film ekibiyle biraraya gelecek.
Yönetmenliğini “Buffy, the Vampire Slayer” dizisinin yaratıcısı Joss Whedon’un üstlendiği ve Robert Downey Jr. (Iron Man), Jeremy Renner (Hawkeye), Scarlett Johansson (Black Widow), Chris Evans (Captain America), Chris Hemsworth(Thor), Mark Ruffalo (Bruce Banner/Hulk), Samuel L. Jackson (Nick Fury) ve Tom Hiddleston (Loki) gibi aksiyon sinemasının neredeyse tüm yıldızlarını biraraya getirdiği kadrosuyla göz dolduran Yenilmezler 2012 Tribeca Film Festivali’nden bir hafta sonra 4 Mayıs’ta Amerika’da vizyona girecek.
11. Tribeca Film Festivali 18-29 Nisan tarihlerinde New York’un gözdesi Manhattan bölgesinde sinemaseverleri ağırlayacak.