2012"de bağımsız başkan adayı olacağının sinyalini veren Palin, “Amerika yeni bir devrime hazır” dedi.
Tennesee eyaletinin başkenti Nashville"de toplanan kongrenin açış konuşmasını yapan ilk kadın başkan yardımcısı adayı Sarah Palin, “Değişimmiş, umutmuş, bu laflar size ne getirdi” diyerek Obama"yı eleştirdi.
Palin, “Bu halk hareketi, teleprompter"a bakıp konuşan karizmatik bir adamdan daha büyüktür. Bizim bir başkomutana ihtiyacımız var. Hukuk profesörüne değil” sözleriyle de yine Başkan"a taş attı.
Obama"nın özellikle sağlık sigortası ve teşvik paketinden büyük rahatsızlık duyan ve onu “sosyalist” olmakla itham eden katılımcılar Palin"in bu sözlerini uzun süre ayakta alkışladı. Palin, konuşma karşılığı aldığı 100 bin doları da “dava uğruna harcayacağını” söyledi.

Kişi başı 549 dolar

Adını 1773"te İngiltere"nin koyduğu ağır vergileri protesto etmek amacıyla düzenlenen ve bağımsızlık hareketini tetikleyen "Boston Çay Partisi"nden alan muhalefet hareketi, Obama Yönetimi"nin milyarlarca dolarlık ekonomiyi canlandırma paketlerini açıklaması üzerine geçen yıl başında kurulmuştu. Taban hareketinin üç günlük ilk kongresi için her katılımcı 549 dolar ödedi. Obama karşıtları içeride buluşurken, ücreti pahalı bulanlar ise dışarıda protesto gösterisi yaptı.