Toplantıya yeni ilçe yönetiminin yanı sıra Aydın İl Genel Meclisi üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleri de katıldı. Toplantıda, genel seçimler için start verildi.
Yeni seçilen yönetimle CHP ilçe lokalinde gerçekleştirilen toplantının açılışını yeni İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek yaptı. Daha sonra İl Genel Meclisi üyeleri Akan Evren, Zekeriya Diner ve Kurtuluş Geyik yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Kısa bir konuşma yapan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, yaklaşan genel seçimler nedeniyle yeni yönetimin işinin zor olduğunu belirterek, “Ama biz CHP"liyiz ve zor görevleri severiz. Yeni yönetim olarak partimizin organları ve belediye başkanımızla ilk kez bir araya geliyoruz. Bugünden itibaren başka kadın ve gençlik kollarımız olmak üzere genel seçimler için çalışmaya başlamalıyız. İşimiz zor ama yeni yönetim olarak çok başarılı olacağımıza inanıyorum” dedi.
Yeni seçilen yönetim kurulunun teker teker tanıtılmasının ardından söz alan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, CHP"nin uzun bir aradan sonra yeniden Kuşadası"nda iktidarda olduğunu belirterek, “Bunu en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Hem ilçemiz hem de partimiz için elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım. Bunun için hepimize çok büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Geçmişte partimiz işgal edilmiş ve çok kötü yönetilmişti. Bunun sonucunda Kuşadası"nda 10 yıl iktidara gelemedik. Aynı hataları tekrarlamayacağız. Bu bir görev yarışıdır. Biz görevimizi en iyi şekilde yerine getirip daha sonra sırası gelen arkadaşımıza bayrağı devredeceğiz. Onun elinden tutup adayımız bu diyeceğiz” dedi.
Yerel yönetim ile parti uyumunun önemine dikkati çeken Belediye Başkanı Altungün, dedikodulara kulak asmadan ve samimiyeti hiçbir zaman kaybetmeden birlikte çalışmanın gerekliliğini vurguladı. 30 yıllık CHP"li olduğunu kaydeden Başkan Altungün, “CHP"li olmak benim için büyük bir onur. 30 yıldır bu parti çatısı altında, partimizin ilkeleri doğrultusunda mücadele veriyorum. CHP"li olarak öleceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Ama ben belediye başkanıyım. Bu kentte yaşayan herkesin belediye başkanıyım. Kuşadası"nın menfaatineyse herkesle görüşürüm. Bunda sakınca görmüyorum. Bu tür eleştiriler olabilir, ama haksızlık yapılıyor” dedi. Altungün ayrıca, yeni yönetimin genel seçimlerde Kuşadası genelinde başarılı olacağına ve yüzde 50 oy oranını aşacağına inandığını sözlerine ekledi.