Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulun ardından Selçuk Güler başkanlığında oluşan Aydın Genç İş Adamları Derneği"nin (AYGİAD) yeni yönetimi Aydın Valisi Mustafa Malay"ı ziyaret etti. Valilik Makamı"nda gerçekleşen ziyarete AYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Güler ile bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı. AYGİAD, Vali Malay buluşmasında Aydın ekonomisi ve sorunları masaya yatırıldı.
Ziyarette konuşan AYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Güler, derneklerinin yeni projeleri hakkında Vali Malay"a bilgiler verdi. AYGİAD olarak Aydın ve Türkiye ekonomisinin gelişmesi adına önemli prpjeler hazırladıklarından söz eden Güler, “Biz ziyaret ettiğimiz kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle bilgi alışverişi yaparak, projelerimize yön vermeye çalışıyoruz. Adnan Menderes Üniversitesi"ni ziyaretimiz neticesinde Aydın"daki öğrenci yurdu eksikliği gündeme geldi. Yurt yapılması ve öğrencilerin barınma sorununu çözmek için araştırmalara başladık. Süt besiciliği ve Jeotermal enerji ile ilgili projelerimiz ve araştırmalarımız devam ediyor. Aydın Genç İş Adamları Derneği olarak Aydın ilinin kalkınması için elimizden geleni yapacağız. Ürettiğimiz projeler ile ilgili yaşayacak olduğumuz bürokrasi sorunlarda desteklerinizi bekliyoruz” dedi.
Birçok genç iş adamının birlik olarak oluşturduğu bir derneğin bulunmasının önemine değinen Vali Mustafa Malay da, “ Sizin gibi genç iş adamlarının yeni fikirler üretmesi ve yatırımlar yapması Aydın"a çok büyük katkı sağlayacak. Her zaman birlik olan Denizlili iş adamlarını örnek göstermiştim, ama siz birlik açısından Aydın için güzel bir örneksiniz. Biz Aydınlı iş adamlarının yatırım öncesi önlerine çıkan bürokratik engelleri kaldırmak için büyük çaba sarf ediyoruz. Yeni yatırım yapacak olan iş adamaları lütfen Jeotermal enerjiyi göz önüne alarak yatırım yapsın. Kurulacak Organize Sera Bölgeleri ve Jeotermal enerji Aydın için milat olacak ve ekonomiyi canlandıracak. AB ülkeleri Organize Sera Bölgelerinde üretilmiş ürünler için sıraya giriyor. Kurulacak Organize Sera Bölgeleri ile yatırımcılar pazar arayışına girmeyecek ve kazançları daha fazla olacak” diye konuştu.