Bugün öğle saatlerinde Aydın Adliyesi"ne gelen MHP İl Başkanı Hasan Muti ve yeni yönetim kurulu üyeleri İl Seçim Kurulu Başkanlığına giderek mazbatalarını aldı. Mazbatalarını almak için adliyeye gelen yeni yönetim kuruluna adliye dışında bekleyen kalabalık partili grubu destek verdi.

Mazbatasını aldıktan sonra bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Hasan Muti, hafta sonu gerçekleşen kongrenin MHP"in adına ve namına yakışır bir seçim olduğunu söyledi. Bu aşamadan sonra birleştirici bir il yönetimi olarak daha önceden beri sürdürdükleri çalışmaları artırarak sürdüreceklerini ifade eden Muti, Milliyetçi Çalışma Partisi"nden sonra 1993 yılında MHP Aydın İl Teşkilatı"nda kurucu olarak görev aldığını anımsattı. O dönemden beri MHP"nin başarısı için geceli gündüzlü çalışmalar yaptığını belirten Muti, 19 yıldır MHP iktidarı için emek verdiğini savunarak, “1993"de sekizinci kişiyi bulamadığımız için yönetim kurulumuz yedi kişiden oluştu. Aydın"da işte o yedi kişiden bugün 144 bin oya ulaştık. Ben 24 saat MHP"nin hizmetinde oldum. Bu noktadan sonra MHP"nin hedefi 2011 seçimlerinde tek başına iktidar olmaktır. Bunu gerçekleştirmek içinde tüm parti teşkilatlarımızla var gücümüzle çalışmalıyız. Yeni yönetim kurulu olarak da bu başaracak bir kadroya sahip olduğumuza inanıyorum” dedi.

MHP"nin ileriki dönemde yapacağı çalışmalara ve açılım konusuna da değinen Muti, hükümetin önce 'Kürt sorunu' diyerek çalışmalara başladığını ve gelen tepkilerden sonra açılımın adını 'demokratik açılım' olarak değiştirdiğini iddia ederek, “Şimdi o da yetmedi projenin adını 'milli birlik ve beraberlik' projesi olarak değiştirdiler. Sorunun çözümü noktasında tanım ve tanımlamaları doğru yapmalıyız. Tanımlarımızı var olan etnik kökenleri bir kilimin renkleri ve bütün bir kilim olarak yapmalıyız. Çalışmalarınızı etnik kökenler, mezhepler ve yalanlar üzerine kurarsanız başarılı olamazsınız. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez neyse tüm etnik kökenler arasında ayrım yapanlara karşı mücadeleyi biz vereceğiz. Artık verilen mücadele Türkiye Cumhuriyeti'nin beka mücadelesidir. Doğulusuyla batılısıyla,Türk'üyle Kürt'üyle, Alevi'siyle Sünni'siyle hep beraber ay yıldızlı bayrağı yüceltmek için, yanına başka bir paçavra bez konulmadan yapacağımız bu mücadelede Allah hepimize yardımcı olsun” diye konuştu.