Yılın ilk gününe denk gelen Cuma"da Aydınlı vatandaşlar Camilere akın etti. İl Müftülüğü tarafından camilerde ortak okunan hutbede, yılın ilk cumasında ümitsizliğin meydana getirdiği olumsuzluklar işlendi. Okunan hutbede; İslam Dininde ümitsizliğin olmadığı ve ümitsiz insanın kendine olduğu gibi etrafındaki insanlara da olumsuz ve karamsar bir aşıladığı belirtildi.
Ekonomik kriz, çeşitli hastalıklar ve insanoğlunun hayatında karşılaştığı bir takım sıkıntılar nedeniyle ümitsizliğe düşen insanların daha çok yanlış yapması nedeniyle Aydın Müftülüğü 2010 yılının ilk cumasında ümitsizliğin ne kadar kötü bir durum olduğunu anlattı.
Aydındaki camilerde verilen hutbede vatandaşlara seslenen Diyanet görevlileri ümitsizliğin şeytanın tuzaklarından biri olduğunu belirterek “Ümitsizliğe düsen şeytanin tuzağına düşmüş demektir. Şeytan ise insanin en büyük düşmanıdır. Ümitsizlik fert ve toplumların tüm yaşantılarını etkiler, azim ve heyecanlarını kırar, çok büyük yılgınlık meydana getirir. Artık her zorluk bir bela gibi görünmeye baslar. Akliselim iflas eder, olgun ve dengeli davranmak neredeyse imkansız hale gelir. Fert ve toplumlar için bu kadar tehlikeli ve zararlı olan ümitsizlik hali dinimiz tarafından asla kabul edilmez. Dünya bir imtihan yeridir gerçek hayat ahiret hayatidir. Dünyada imtihanda olduğunu bilen bir mümin basit şeylerden rahatsız olmaz, sıkıntıya düşmez, ümitsizliğe kapılmaz. Hatta ve hatta en kötü şartlar bile onu yıldırmaz, ahiret inancı onu teselli eder. Yüce Allah (c.c) Kuran"ı Kerimde konuyla ilgili olarak bizlere "Hz. Yakup"un evlatlarına tavsiyeleriyle emri ilahisini bildiriyor. Ey Oğullarım! Gidin Yusuf"u ve kardeşlerini arayın Allah"ın (c.c) Rahmetinden ümidinizi kesmeyin; doğrusu kafirlerden başkası Allah"ın (c.c) Rahmetinden ümidini kesmez." Başka bir ayette Yüce Allah (c.c) yine ümit var olmamızı emrederken ayni zamanda çok büyük bir müjde veriyor "De ki; Ey kendi aleyhlerinde olmak üzere ölçüyü taşıran kullarım Allah"ın (c.c) rahmetinden ümit kesmeyin, şüphesiz Allah (c.c) bütün günahları bağışlar, çünkü O bağışlayandır, esirgeyendir" buyrulmaktadır. Ümitsiz insan kendine olduğu gibi etrafındaki insanlara da olumsuz ve karamsar bir hal aşılar” ifadelerine yer verildi.