Yeni yıla az bir zaman kaldı. Çalışanların merakla beklediği konulardan biri de tatiller. Bu konu turizm sektörünü de yakından ilgilendiriyor. Yeni yıl bol tatilli geçecek. Farklı günlerde 6 gün izin alan çalışanlar, resmi tatil ve hafta sonlarını da birleştirerek bir aydan fazla tatil yapabilecek.

Uçak bileti sitesi Enuygun.com'un Analisti Tuğba Hacıbayramoğlu, “2018'de Kurban Bayramı yarım gün izinle 9 güne çıkıyor. Ramazan Bayramı ya da diğer tatillerde de birkaç gün izin alarak 35 gün tatil yapabilmek mümkün. Şimdiden seyahat planlamalarınızı yaparsanız, uçak bileti ve otel rezervasyonlarınızı çok daha ucuza alabilirsiniz” dedi.

Erken rezervasyon

Aralık 2017'de, 2018 tatil dönemleri için İzmir, Bodrum ve Antalya'ya yaklaşık 100 TL'den uçak bileti bulunabildiğini belirten Hacıbayramoğlu, “Geçen yıl erken alınan bilet fiyatları ile son günlerde alınan bilet fiyatları 3 kat fark ediyor. Bu yıl da son günlere bırakılan bilet alımlarında fiyatların 100 TL'den 350-400 TL gibi rakamlara çıkacağını öngörüyoruz. Erken bilet alanlar yüzde 70 kar edecek” diye konuştu..

Hafta sonunu kat

Yeni yıla 1 Ocak Pazartesi günü bir günlük tatille başlıyoruz. Ardından 4 ay sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da yine pazartesi gününe denk geliyor. Üstelik bu tarihlerde uygun fiyatlı bilet fırsatları da var. Örneğin; İstanbul'dan İzmir'e gidiş dönüş her şey dahil 100 TL'den başlayan fiyatlarla uçak bileti satın alıabiliyor.

23 Nisan'da bir yere gidemeyenler, 4 günlük 1 Mayıs tatilini değerlendirebilecek. 1 Mayıs tatili salı gününe denk düşüyor. 1 gün izin alarak 4 günlük tatil yapabilmek mümkün olacak. Aynı zamanda gezmek için en güzel zamanlardan biri olan mayıs ayında örneğin Trabzon, Ordu ya da Antalya'ya tek yön 65 TL'den başlayan fiyatlarla uçak bileti bulmak mümkün olacak.

Bilet iptal güvencesi

Tuğba Hacıbayramoğlu, Türkiye'de tatil planı yapanların uçak biletini erken almadığını, ya gidemezsem korkusuyla bilet alımını son günlere bıraktığını anımsattı. Hacıbayramoğlu, tatil bütçesinde önemli yer tutan uçak bileti için Enuygun.com'un kullanıcılarına sunduğu 'Bilet İptal Güvencesi'nin biletim yanarsa kaygısını ortadan kaldırarak uçak biletinde erken rezervasyon dönemini başlattığını belirtti. Enuygun.com'a özel 'Bilet İptal Güvencesi' alanlar bileti 3 saat öncesine kadar iptal etme hakkına sahip oluyor. Bu güvenceyle alınan promosyonlu biletler dahil tüm biletler gerekçesiz iptal edilebiliyor ve yüzde 90 para iadesi alınabiliyor.

Kurban'da izin 9 gün

19 Mayıs tatili hafta sonuna denk gelen resmi tatillerden ilki. Ancak hemen ardından 14 Haziran'da Ramazan Bayramı tatili başlıyor. Ramazan Bayramı arifesi 14 Haziran Perşembe'ye rastlıyor. Hafta başından itibaren 3.5 günlük izin alarak 9 gün tatile çıkabilmek mümkün olacak. Kurban Bayramı için de bu yıl çalışanların şanslı göründüğünü dile getiren Hacıbayramoğlu, “Bayram tatili 20 Ağustos Pazartesi arife günüyle başlıyor. Birleştirilip 9 gün resmi tatil olma ihtimali yüksek. Yarım gün izinle 9 gün yapabilirsiniz. Bayram için şimdiden uygun fiyata bilet bulabilirsiniz.

Kaynak: Milliyet