Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yeni yıla madende girdi. İki bakan, 2011'i, 30 madencinin hayatını kaybettiği maden ocağında işçilerle birlikte karşıladı.

Bakanlar Ömer Dinçer ve Taner Yıldız, halen iki işçinin cesedinin bulunamadığı ocağa inmeden önce Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu'yu ziyaret etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Zonguldak'ın ekonomisinin sadece madenciliğe bağlı olmasını doğru bulmadıklarını, bu sebeple Filyos bölgesinde sanayi çalışmalarına hız verileceğini söyledi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız ise Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun 370 milyon lira zarar ettiğini açıkladı.
İşçilere kazasız ve mutlu bir yıl dileyen bakanların bir sonraki adresi ise Türkiye Taşkömürü Misafirhanesi oldu. Madenci kıyafeti giyip baret takan Dinçer ve Yıldız, Gelik beldesindeki 75. Yıl Cumhuriyet Kuyusu'na giderek maden ocağı ile ilgili brifing aldı.
Daha sonra asansörle ocağa inen bakanlara, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen ve Fazlı Erdoğan ile AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Burhan İnan, Ramis Muslu, bakanlık ve Türkiye Taş Kömürü Kurumu yetkilileri ile sendika yöneticileri eşlik etti. 17 Mayısta, Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağı eksi 540 kodunda meydana gelen grizu patlamasında 30 işçi hayatını kaybetmiş, 28 işçinin cesetleri ocaktan çıkarılmıştı. Madenciler Engin Düzcük ve Dursun Kartal'ın cesedine ise henüz ulaşılamadı.