Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Nazilli Garnizon Komutanı Personel Albay Hüseyin Ulukaraağaç, İlçe Emniyet Müdürü Atıf Şahin, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, Pirlibey Belediye Başkanı Hüseyin Horosan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Ticaret Odası Başkanı A.Gültekin Kılınç ve çok sayıda sanatsever katıldı.
Konser öncesi konuşan ADÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Yrd.Doç.Dr. Özgür Elgün; “ADÜ Devlet Konservatuarı olarak konser vermekten çok mutluyuz. Rektörümüz Sayın Mustafa Birincioğlu yeni seçildi ve ilk kez konserimize gelmesi nedeni ile de kendisine ayrıca teşekkür ediyorum. En büyük hayalim Nazilli"de ADÜ Devlet Konservatuarımızda bir oda orkestrası kurabilmektir. Bunu da el ele vererek başaracağız” dedi.
ADÜ Devlet Konservatuarı Yeni Yıl Oda Müziği Konseri"nde Konservatuar Müdürü Yrd.Doç.Dr. Özgür Elgün(Viyolonsel), Öğretim Görevlileri Lora Lipova(Keman), Deniz Cağlar(Viyola), Alexander Mekaev(Piyano), Öğrencilerden Hazar Yeşiltepe(Keman), Pelin Yurtman(Keman), Çağrı Dilber(Piyano), Bilge Türköz(Keman), Meltem Koç(Keman) ve İpek Bendeş(Keman)"in seslendirdiği BWV 1043 Re minör İki Keman Konçertosu, Op.3 No:10 Si Minör Dört Keman Konçertosu, Liberto ve Tango "Kadın Kokusu" eserlerinden oluşan “Yeni Yıl Oda Müziği Konseri” izleyenleri büyüledi.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, konser bitiminde yaptığı konuşmada; “Bize güzel ve eğlenceli bir gün geçirten konservatuarımızın müdürü başta olmak üzere tüm yönetici, öğretim üyesi ve öğrenci arkadaşlarımıza sizler adına, tüm sanatseverler adına teşekkür ediyorum. Bu konservatuarımız kendi imkanları ile bizlerinde, belediyemizin de katkıları ile bu günlere geldi. Biz bu konservatuarımızı daha da geliştireceğiz. ADÜ Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu"da yeni seçilerek atandı ve görevine başladı. Şu anda aramızda olması da bizleri ayrıca sevindirdi. ADÜ, Nazilli"de dahil olmak üzere büyük bir aşama ve gelişme kaydedecektir. Konservatuarımızın Güzel Sanatlar Fakültesi ile süslenmesini arzu ediyoruz. Bu gün Türkiye"nin en büyük Kültür Merkezlerinden biri 8 bin metre kare kapalı alana sahip kültür merkezimizin inşaatı bitmek üzere. İnşallah üniversitemizde kabul ettiği takdirde burayı üniversitemize vereceğiz. Buranın da Güzel Sanatlar Fakültesine dönüşmesini arzu ediyoruz. Bir İletişim Fakültesi ile de Nazilli Üniversite şehri olarak yüksek öğretimdeki yerini alacaktır” diye konuştu.